Τρεις τρόποι να στεγνώσει γρήγορα το μανό

Ο νόμος του Μέρφι λέει πως ακριβώς τη στιγμή που θα περάσετε την τελευταία στρώση του μανό στα νύχια σας, θα χρειαστεί να ανεβάσετε ένα φερμουάρ ή ανοίξετε μία πόρτα

Ο νόμος του Μέρφι λέει πως ακριβώς τη στιγμή που θα περάσετε την τελευταία στρώση του μανό στα νύχια σας, θα χρειαστεί να ανεβάσετε ένα φερμουάρ ή ανοίξετε μία πόρτα. Ακόμη, όμως, και αν κανένα… επείγον περιστατικό δεν απειλήσει την ακεραιότητα του μανικιούρ σας, κάποιες φορές τα νύχια απλώς αρνούνται να στεγνώσουν, με αποτέλεσμα να αποκτούν τα μισητά σε όλες μας βαθουλώματα ακόμη και ολόκληρες ώρες μετά. Οι παρακάτω στρατηγικές υπόσχονται να βοηθήσουν τουλάχιστον με το δεύτερο.

1. Στεγνώστε τα με το… πιστολάκι

Μπορεί όταν φυσάμε τα νύχια μας να γινόμαστε απλώς λίγο γραφικές, όμως όταν η τεχνολογία αναλαμβάνει τη δουλειά διαπιστώνουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Απλώς θυμηθείτε: Η λειτουργία του κρύου αέρα θα κάνει το μανό να στεγνώσει γρήγορα, όμως το ζεστό θα κάνει τα πράγματα χειρότερα!

2. Βουτήξτε τα στον πάγο

Πριν ξεκινήσετε να βάφετε τα νύχια σας γεμίστε ένα μπολάκι με κρύο νερό και προσθέστε μερικά παγάκια. Μετά και το τελευταίο «χέρι» του βερνικιού, τοποθετήστε τα στο παγωμένο νερό για περίπου 3 με 5 λεπτά. Και σε αυτή την περίπτωση, η θερμοκρασία θα σταθεροποιήσει το μανό σας, ενώ ισχύει και το αντίθετο: Αν δυσκολεύεστε να ξεβάψετε τα νύχια σας, μουλιάστε τα σε ζεστό νερό και όλα θα γίνουν ευκολότερα.

3. Δώστε σημασία στην τεχνική

Αν όποτε κάνετε μόνη σας μανικιούρ το βερνίκι παραμένει υγρό για πολλή ώρα, κατά πάσα πιθανότητα χρησιμοποιείτε περισσότερο προϊόν από ό,τι χρειάζεται. Προσπαθήστε η κάθε στρώση να είναι όσο λεπτότερη γίνεται και αφήστε την καθεμιά να στεγνώσει καλά πριν προχωρήσετε στην επόμενη. Μπορεί να νιώθετε ότι απαιτεί περισσότερο χρόνο, όμως θα μειώσει κατά πολύ τη συνολική ώρα που θα τα περιμένετε να στεγνώσουν.

imommy.gr