Aκατάστατο σπίτι; - Επτά έξυπνες κινήσεις για ένα τακτοποιημένο σπίτι

  • Παρασκευή, 23 Αύγουστος 2019 09:50
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

 

Τι είναι αυτό που σας κάνει να εκνευρίζεστε περισσότερο στο σπίτι σας; Νομίζω θα συμφωνήσουμε όλοι μαζί πως η ακαταστασία είναι μεγάλος μπελάς! Γι’αυτό και ανακαλύψαμε νέους τρόπους αποθήκευσης για να καταφέρετε να βάλετε σε τάξη το σπίτι σας με λιγότερο κόπο και χωρίς να δαπανήσετε πολλά χρήματα.

Κουζίνα

Αν δεν σας αρέσει ένα ψυγείο γεμάτο με μηνύματα, σημειώσεις και συνταγές και εκνευρίζεστε όταν βλέπετε πεταμένα περιοδικά πάνω στο τραπέζι, μπορείτε να υιοθετήσετε αυτό το εκπληκτικό trick αποθήκευσης. Εκμεταλλευτείτε την πλαϊνή μεριά του πάγκου της κουζίνας και βάλτε εκεί σημειώσεις και περιοδικά. Μπορείτε να φτιάξετε μια επιπλέον πόρτα ώστε να κλείνει και να μην φαίνεται εξωτερικά τίποτα.

Εκμεταλλευτείτε την κάθε γωνιά

Στην κουζίνα η περισσότερη ακαταστασία δημιουργείται την ώρα της μαγειρικής. Γι’αυτό είναι σημαντικό να ξέρετε πού μπορείτε να βρείτε το καθετί όσο πιο γρήγορα γίνεται. Προσθέστε ράγες ή κρεμαστράκια πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα ώστε να κρεμάτε εκεί κουτάλες, μαχαίρια ή ό,τι άλλο χρησιμοποιείτε συχνά.

 

Τραπέζι κουζίνας

Το τραπέζι της κουζίνας αποτελεί έναν πολύ καλό αποθηκευτικό χώρο. Αν έχετε έξτρα χαρτιά κουζίνας, κουτιά δημητριακών ή οτιδήποτε άλλο σας δημιουργεί ακαταστασία, μπορείτε να τα οργανώσετε κάτω από το τραπέζι της κουζίνας σε μεταλλικά καλάθια.

 

Έξτρα ντουλάπι

Αν υπάρχει έστω και λίγος χώρος στη κουζίνα σας μπορείτε να προσθέσετε ένα συρταρωτό ντουλάπι στο οποίο θα μπορείτε να αποθηκεύετε τρόφιμα που δεν χρειάζονται ψυγείο. Αυτό το έπιπλο θα μειώσει εξαιρετικά την ακαταστασία της κουζίνας.

 

Μπάνιο

Το μπάνιο είναι συνήθως ο μικρότερος χώρος του σπιτιού και δυστυχώς τις περισσότερες φορές είναι γεμάτος με μικροπράγματα, δεκάδες μπουκαλάκια, καλλυντικά, απορρυπαντικά, σφουγγάρια, βούρτσες και πολλά άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Κοιτάξτε προσεκτικά το μπάνιο σας και βρείτε σε ποιο σημείο θα μπορούσαν να μπουν επιπλέον ράφια. Ψάξτε για κάποια εσοχή ή απλά τοποθετήστε 3-4 ραφάκια για να το τακτοποιήσετε καλύτερα.

Χολ

Το χολ είναι ένας χώρος που καλό θα ήταν να είναι πάντα τακτοποιημένος καθώς είναι το πρώτο πράγμα που βλέπετε όταν μπαίνετε σπίτι. Γιατί να εκνευριστείτε λοιπόν από το πρώτο δευτερόλεπτο; Προσθέστε ένα μικρό επιπλάκι και έξτρα κρεμάστρες για να μπορείτε να τοποθετείτε εκεί παπούτσια, αξεσουάρ και οτιδήποτε δημιουργεί ακαταστασία στο χώρο σας.

Κρεβατοκάμαρα

Έχετε πρόβλημα με τα ρούχα και τα αξεσουάρ σας που κυριαρχούν σε όλο το δωμάτιο; Μια σωστά οργανωμένη ντουλάπα με έξτρα ράφια κατά μήκος ενός τοίχου θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση. Δεν χρειάζεται να βάλετε μια ογκώδη ντουλάπα. Απλά αξιοποιήστε τον έναν από τους τέσσερις τοίχους και προσθέστε πολλά ραφάκια, ράγες για ρούχα και έπιπλα που δε πιάνουν χώρο.

Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων που γκρινιάζουν συνεχώς λέγοντας πως δεν έχουν πολύ χώρο στο σπίτι τους να θυμάστε πως πάντα υπάρχουν τρόποι αποθήκευσης ακόμα και στους πιο μικρούς χώρους. Μελετήστε καλά το σπίτι σας και βρείτε αυτά τα σημεία που θα μπορούσατε να εκμεταλλευτείτε για να δημιουργήστε αποθηκευτικούς χώρους.

spirossoulis.com