Γιορτή κρεμμυδιού στους Κασσάνους

  • Πέμπτη, 22 Αύγουστος 2019 09:31
  • Συντακτική Ομάδα
  • Εκδηλώσεις

Το Σάββατο 24 Αυγούστου, στις 8:30 το βράδυ, στους Κασσάνους του Δήμου ΜΙΝΩΑ Πεδιάδας, θα πραγματοποιηθεί η « 4η ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ», που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κασσάνων « ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης-Π.Ε. Ηρακλείου στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Στους Κασσάνους παράγονται τα γνωστά εξαιρετικής γεύσης κρεμμύδια και ο Πολιτιστικός Σύλλογος και φέτος θα προσπαθήσει να αναδείξει αυτό το εξαιρετικής ποιότητας αγροτικό προϊόν του χωριού, το κρεμμύδι.

Προκειμένου όπως τονίζουν οι διοργανωτές, να το γνωρίσουν και εκείνοι οι οποίοι δεν το ξέρουν και να δοθεί η ευκαιρία σε όσους παρευρεθούν, να το δοκιμάσουν. Να μιλήσουν με τους παραγωγούς του χωριού και να μάθουν για την βιολογική καλλιέργεια με την οποία παράγεται.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα Κασσανιώτικα κρεμμύδια, μαγειρεμένα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, προσφορά των ντόπιων παραγωγών του χωριού. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μεγάλο Κρητικό γλέντι με το συγκρότημα του Γιώργου Γιακουμάκη.