Τα οκτώ διακοσμητικά αντικείμενα με χαμηλό κόστος, και διαχρονικό στιλ

  • Τετάρτη, 21 Αύγουστος 2019 09:30
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

 

Κάθε αντικείμενο που διαλέγουμε (ή δεν διαλέγουμε) για το σπίτι μας, μαρτυρά κάτι για την προσωπικότητά μας και τον τρόπο που επιλέγουμε να ζούμε.

Αν, για παράδειγμα, έχετε επιλέξει ογκώδη έπιπλα για το μικρό διαμέρισμά σας, υποθέτουμε ότι η καθημερινότητά σας δεν θα είναι τόσο ευέλικτη και λειτουργική. Αν έχετε διακοσμήσει τα ράφια του σπιτιού με αντικείμενα που σας έχουν κάνει δώρο -και ποτέ δεν σας ενθουσίασαν-, με αναμνηστικά, μπιμπελό και σουβενίρ -που δεν έχουν άποψη και χαρακτήρα-, και παράλληλα, στους τοίχους υπάρχει ένα χρώμα μονότονο, σχεδόν αδιάφορο για εσάς, τότε στην ατμόσφαιρα, σίγουρα θα υπάρχει κάτι που πάντα θα σας χαλάει την διάθεση.

Σημασία δεν έχει το ποσό που διαθέτετε για να διακοσμήσετε το σπίτι σας: σημασία έχει πόσο καλά γνωρίζετε τι σας ευχαριστεί και τι όχι.

Μοντέρνα διαμερίσματα του εξωτερικού μας δείχνουν τον δρόμο που θα μας προσφέρει μια ευχάριστη καθημερινότητα στο σπίτι. Νέα διακοσμητικά trends κάνουν συνεχώς την εμφάνισή τους και μόνο λίγα από αυτά υπόσχονται να κάνουν πιο ξεκούραστο και χαλαρωτικό το σπίτι μας. Επενδύστε σε διακοσμητικά αντικείμενα με διαχρονική αξία: αυτό κάνουν οι ένοικοι των μοντέρνων διαμερισμάτων του εξωτερικού.

Εντοπίσαμε ποια είναι τα διακοσμητικά αντικείμενα που, αυτή τη στιγμή, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Αν, βλέποντας εντυπωσιακές φωτογραφίες σε λογαριασμούς στο Pinterest και το Instagram, νιώθετε ότι η διακόσμησή του σπιτιού σας ουδεμία σχέση με την διακόσμηση αυτών των μοντέρνων διαμερισμάτων, δείτε παρακάτω ποια είναι στην πραγματικότητα τα design items που πρωταγωνιστούν στα σπίτια που θαυμάζετε για το μοντέρνο design τους.

Ίσως να μην είναι αυτά που ήδη έχετε στο μυαλό σας και σίγουρα κοστίζουν πολύ λιγότερο από όσο νομίζετε...

1) Mικρά, πολυχρηστικά έπιπλα (πχ ένα τραπεζάκι -σε ρόλο coffee table ή κομοδίνου- που μπορεί, παράλληλα, να αποτελέσει μέσο αποθήκευσης) 

2) Καρέκλες ή πολυθρόνες με μοντέρνο design 

3) Φυτά εσωτερικού χώρου -Το απόλυτο trend!: Καθαρίζουν και ηρεμούν την ατμόσφαιρα. Δεν λείπουν από κανένα διαμέρισμα. 

4) Mεγάλοι καθρέπτες: Είναι τουλάχιστον ξεπερασμένη η ίδεα ότι οι καθρέπτες προορίζονται για το μπάνιο και την κρεβατοκάμαρα. Το design τους ολοένα εξελίσσεται και μας εκπλήσσει. Oι μεγάλοι καθρέπτες είναι το απόλυτο διακοσμητικό trend και αξίζει να εντάξετε έναν σε όποιο δωμάτιο του σπιτιού σας επιθυμείτε. 

5) Ενα statement φωτιστικό: Ενα design item-επένδυση για κάθε δωμάτιο του σπιτιού. 

6) Διακοσμητικά μαξιλάρια με άποψη: Μεταμορφώνουν ακόμα κι έναν παλιό καναπέ. 

7) Bιβλία παντού: Γεμίστε το σπίτι με αγαπημένα σας βιβλία. Η ατμόσφαιρά του θα αλλάξει. Στη βιβλιοθήκη, στο coffee table, στην τραπεζαρία, στο κομοδίνο.

8) Ενα έπιπλο με vintage αέρα: Vintage, το μοντέρνο που έρχεται από το παρελθόν. Vintage έπιπλα γίνονται οι πρωταγωνιστές του καθιστικού. Έπιπλα-επένδυση για το χώρο, με διαχρονική αξία. 

bovary.gr