Η Φωτεινή Βελεσιώτου και ο Χάικ Γιαζιτζιάν σ’ ένα οδοιπορικό χωρίς σύνορα

  • Δευτέρα, 19 Αύγουστος 2019 09:29
  • Συντακτική Ομάδα
  • Εκδηλώσεις

Δύο μοναδικοί καλλιτέχνες, δύο καλοί φίλοι, η Φωτεινή Βελεσιώτου και ο Χάικ Γιαζιτζιάν, ανταμώνουν επί σκηνής σε μια μουσική περιπέτεια, ακριβώς εκεί που η Ανατολή συναντά τη Δύση.

Αυτό το οδοιπορικό χωρίς σύνορα, ένα ταξίδι που ενώνει λαούς, παραδόσεις και ρίζες καρδιας, θα παρουσιαστεί στη σκηνή του κηποθεάτρου “Νίκος Καζαντζάκης”, σήμερα Δευτέρα, στις 9.30 το βράδυ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηρακλειο Καλοκαίρι 2019». Μαζί τους ο Σωτήρης Μπαλλάς. Έντεχνο, λαϊκό, ρεμπέτικο, ανατολίτικες μελωδίες ενώνονται μαγικά σε ένα πρόγραμμα στημένο «από καρδιάς».

Φωτεινή Βελεσιώτου: Η καθαρά λαϊκή φωνή, μια εικόνα οικεία και αγαπημένη. Η Φωτεινή με τη σπανιότητα της φωνής της και τη βαθύτητα της ερμηνείας της ανανεώνει το καλό λαϊκό τραγούδι. Ερμηνεύει τραγούδια που αγαπάμε εμείς από την προσωπική της δισκογραφία και κλασικά τραγούδια σπουδαίων συνθετών που αγαπάει εκείνη, ενώ θα μας συστήσει και κάποια τραγούδια από τον καινούργιο της δίσκο που κυκλοφόρησε πριν μερικούς μήνες.

Χάικ Γιαζιτζιάν: Ερμηνευτής, μουσικός, σολίστ με άρωμα από την Ανατολή. Με αγκαλιά το ούτι και την υπέροχη ταξιδιάρικη φωνή του συνεχίζει να ανοίγει δρόμους σε μελωδίες που δεν ορίζονται γεωγραφικά και να υφαίνει την τεράστια μουσική παράδοση της Αρμενίας και της Μέσης Ανατολής με τους μουσικούς ιδιωματισμούς της Δύσης. Συνταξιδιώτες τους επί σκηνής είναι ο Νίκος Παπαναστασίου στο πιάνο και το ακορντεόν, ο Γιώργος Καραμφίλλης στο μπουζούκι, τον τζουρά και τον μπαγλαμά, ο Διονύσης Μακρής στο κοντραμπάσο, ο Θωμάς Κωστούλας στα τύμπανα και στα πνευστά ο Τigran Sargsyan

Είσοδος: 12€