Τι είναι ο κανόνας «90-90-1» που ακολουθούν οι επιτυχημένοι

  • Παρασκευή, 16 Αύγουστος 2019 10:44
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ευ Ζην

Ερευνες έχουν αποκαλύψει πως όσοι ξυπνούν αρκετά πρωί είναι πιο επιτυχημένοι στον επαγγελματικό τομέα από όσους σηκώνονται από το κρεβάτι πιο αργά.

Μάλιστα, έρευνα υποστηρίζει πως όσοι ξυπνούν στις 04:00 το πρωί είναι πιο παραγωγικοί μέσα στη μέρα και λαμβάνουν και μεγαλύτερο μισθό από τους υπόλοιπους. Αλλά φαίνεται πως μόνο αυτό δεν φτάνει. Μια κοινή στρατηγική πολλών επιτυχημένων εργαζομένων είναι η εφαρμογή του κανόνα «90-90-1». 

Σύμφωνα με αυτό πρέπει να περνάτε τα 90 πρώτα λεπτά της ημέρας σας, δουλεύοντας μόνο στην νούμερο ένα προτεραιότητά σας, π.χ. ένα πρότζεκτ. Μέσα σε αυτή την ώρα δεν θα κάνετε τίποτε άλλο, ούτε θα τσεκάρετε τα emails σας, ούτε θα σκρολάρετε στα social media. Αυτό τον κανόνα θα τον εφαρμόσετε τις επόμενες 90 ημέρες.

Μετά το πέρας της ώρας, θα συνεχίσετε με τις υπόλοιπες δουλειές σας και έπειτα θα κοιτάξετε τα social media. Η καλύτερη ώρα για τα κοινωνικά δίκτυα είναι μετά από 3 ώρες εργασίας. Καλό θα ήταν, επίσης, να μην κανονίζετε meetings το πρωί, διότι τις ώρες παραγωγικότητας είναι καλύτερο να εργάζεστε και όχι να ανταλλάσσετε ιδέες. Η ώρα των συναντήσεων είναι τα απογεύματα. 

Εάν δεν προστατεύετε τα πρωινά σας, ένα εκατομμύριο διαφορετικά πράγματα θα απορροφήσουν τον χρόνο σας. Προστατεύοντάς τα σημαίνει πως τις πρώτες ώρες της ημέρας θα είστε άφαντοι και ζητήστε από τους γύρω σας να το σεβαστούν. Ο κανόνας μπορεί να σπάσει μόνο σε περιπτώσεις σοβαρής ανάγκης.

economistas.,gr