Σε ποιον άφησε σύμφωνα με τη διαθήκη η Lady Diana τα κοσμήματά της;

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Kate Middleton και η Meghan Markle φορούν τιμητικά τα κοσμήματα της Lady Diana: τελευταίο παράδειγμα η Δούκισσα του Cambridge η οποία τίμησε την εκλιπούσα πεθερά της στη βάπτιση του Archie-Harrison φορώντας τα σκουλαρίκια της.

Επίσης το δαχτυλίδι των αρραβώνων της Meghan Markle αποτελείται από ένα μεγάλο διαμάντι το οποίο διάλεξε ο Harry στο πρώτο τους κοινό ταξίδι στη Βotswana μαζί με μερικά ακόμη διαμάντια τα οποία συνέθεσε με το προσωπικό του γούστο από τη συλλογή της μητέρας του.

Και οι περιπτώσεις που οι δυο “νύφες” της Lady Di έχουν φορέσει κάποια δικά της κοσμήματα δε σταματούν εδώ. Πως βρέθηκαν όμως στα χέρια τους; Σύμφωνα με τη διαθήκη της, η αδικοχαμένη Πριγκίπισσα άφησε όλα της τα κοσμήματα στους γιους της γράφοντας συγκεκριμένα:

” Θα ήθελα να κληροδοτήσω όλα μου τα κοσμήματα στους γιους μου ώστε οι σύζυγοί τους εάν και εφόσον θελήσουν να μπορούν να τα πάρουν ή να τα χρησιμοποιήσουν. Όσο για την ακριβή κατανομή τους, την αφήνω στη διακριτική τους ευχέρεια.”

Η αλήθεια είναι ότι και τα δυο αγόρια ακολούθησαν την επιθυμία της μητέρας τους και οι σύζυγοί τους φορούν σε ιδιαίτερες περιπτώσεις τα κοσμήματά της.

Βέβαια, έχουμε δει και κάποια από τα κοσμήματα της Diana να τα φορά η Camilla, σύζυγος πλέον του Καρόλου, όπως μια καρφίτσα η οποία προέκυψε από ένα μεταποιημένο περιδέραιο της Lady Di.

Τέλος, σε πρόσφατη εμφάνισή της η Meghan εμφανίστηκε φορώντας στο λαιμό της ένα κολιέ στο οποίο κρεμόταν το γράμμα Α ( προς τιμήν του γιου της Archie) και όλοι έσπευσαν να μιλήσουν για μια νέα τάση στο κόσμημα. Λάθος. Η Diana Spencer φόρεσε το αρχικό γράμμα του ονόματός της, το D, πριν ακόμη παντρευτεί τον Κάρολο.

marieclaire.gr