Οι τρεις πιο συχνοί καλοκαιρινοί λεκέδες και πώς φεύγουν

  • Δευτέρα, 5 Αύγουστος 2019 13:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Το καλοκαίρι είναι η εποχή της βόλτας και της διασκέδασης! Σε αυτό το συνδυασμό λοιπόν συχνά έρχονται να προστεθούν και οι λεκέδες από τα διάφορα γεύματα και τις δραστηριότητες μας.

Δείτε παρακάτω τρεις από τους πιο συχνούς καλοκαιρινούς λεκέδες και πώς να τους απομακρύνετε…

Παγωτό

Το πιο αγαπημένο γλυκό το καλοκαιριού δημιουργεί συχνά επίμονους λεκέδες. Για να τους απομακρύνετε, βάλτε το ρούχο σε κρύο νερό όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αφήστε το για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια ρίξτε πάνω στον λεκέ υγρό πιάτων. Τοποθετήστε το ρούχο μέσα σε μια λεκάνη με νερό σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά. Κάθε λίγα λεπτά τρίψτε ελαφριά τον λεκέ. Στη συνέχεια βάλτε απορρυπαντικό και αφήστε το πάνω στον λεκέ για 7-10 λεπτά. Ξεπλύνετε και είναι έτοιμο.

Γρασίδι

Τα βασικά που θα χρειαστείτε είναι απορρυπαντικό πιάτων και μια οδοντόβουρτσα για να αφαιρέσετε το μεγαλύτερο μέρος του λεκέ. Στη συνέχεια βάλτε λευκό ξίδι στον λεκέ που απέμεινε και πλύντε κανονικά στο πλυντήριο ρούχων. Το καθαρό οινόπνευμα μπορεί επίσης να καθαρίσει αποτελεσματικά τον λεκέ από γρασίδι.

Λεκές από κεράσι

Ο λεκές από κεράσι είναι ένας από τους πιο δύσκολους. Για να τον καθαρίσετε αποτελεσματικά θα χρειαστεί να ακολουθήσετε συγκεκριμένη μέθοδο. Αναποδογυρίστε το ύφασμα και βάλτε το μέσα σε μια λεκάνη με κρύο νερό ώστε να φύγει η μεγαλύτερη ποσότητα του λεκέ. Απλώστε υγρό πιάτων στην λερωμένη περιοχή και αφήστε το ρούχο σας μέσα στη λεκάνη για 15-30 λεπτά. Ξεπλύντε στη συνέχεια με κρύο νερό και πλύντε στο πλυντήριο. Αν ο λεκές μετά το πλύσιμο στη λεκάνη δεν φύγει, τότε χρησιμοποιήστε οξιζενέ, αφήστε το να απορροφηθεί για λίγα λεπτά και ξεπλύντε καλά.

baby.,gr