Ένας ακόλαστος ήρωας στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

  • Κυριακή, 4 Αύγουστος 2019 07:30
  • Συντακτική Ομάδα
  • Εκδηλώσεις

Το αριστούργημα του Μολιέρου «Δον Ζουάν», σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, παρουσιάζει η “5η Εποχή” αύριο, Κυριακή 4 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».

Στον Δον Ζουάν, ο Μολιέρος πραγματεύεται έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους μύθους, δίνοντας την ισχυρότερη λογοτεχνική ενσάρκωση του θρυλικού ήρωα και ένα από τα πιο γοητευτικά όσο και αινιγματικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Ο Μολιέρος οδηγεί στα άκρα το προφίλ του ακόλαστου ήρωα. Μετατοπίζει το ενδιαφέρον από τα ερωτικά επιτεύγματα του Δον Ζουάν στη φιλοσοφία του.

Τον προικίζει με οξύνοια που του επιτρέπει να δικαιολογεί τις πράξεις του μέσα από τον αδιαφιλονίκητο ορθολογισμό ενός ελεύθερα σκεπτόμενου ανθρώπου, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτει την υποκρισία της κοινωνίας που τον περιβάλλει.

Γι’ αυτόν, διαρκής αναζήτηση της ηδονής ουσιαστικά σημαίνει διεκδίκηση της απόλυτης ελευθερίας με την αποτίναξη κάθε συναισθηματικού, ηθικού, κοινωνικού, οικογενειακού και θρησκευτικού φραγμού.

Συνθέτει έτσι το απόλυτα σαγηνευτικό αλλά και επίφοβο πορτρέτο ενός προβοκάτορα, που υπονομεύει θεσμούς, κανόνες και αξίες και παραβιάζει κοινωνικά ταμπού, προκαλώντας τη συντηρητική κοινωνία κάθε εποχής.

Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης

Στο ρόλο του Δον Ζουάν ο Νίκος Κουρής, Ελβίρα η Ζέτα Μακρυπούλια, Σγαναρέλ ο Μάκης  Παπαδημητρίου.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Καραμπετσης, Ηρώ  Μπέζου, Γιάννης  Σοφολογης, Μιχάλης Τιτόπουλος, Ιωάννης  Καπελέρης, Ελίζα Σκολίδη.

Την καινούργια μετάφραση υπογράφει η Παναγιώτα Πανταζή.

Μουσική:  Κατερίνα Πολέμη

Είσοδος: 18 ευρώ.

Προπώληση: 15 ευρώ.

Μειωμένο(φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ, άνω των 65) : 14 ευρώ.