Ο χωρισμός του αιώνα – Η γυναίκα του Μπέζος πήρε 37 δισεκατομμύρια ευρώ

Η Μακένζι Μπέζος είναι και επίσημα ο δεύτερος μεγαλύτερος βασικός μέτοχος της Amazon.com Inc.

Περίπου 19,7 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας είναι καταχωρημένες πλέον στο όνομα της 49χρονης πρώην συζύγου του ιδρυτή και κύριου μετόχου της Amazon, του μεγαλύτερου και δημοφιλέστερου παγκοσμίως site ηλεκτρονικών αγορών προϊόντων και υπηρεσιών.

Η μεταφορά των μετοχών στο όνομα της Μακένζι ήταν ένας όρος της συμφωνίας για το διαζύγιο από τον Τζεφ Μπέζος, το οποίο και ίσχυσε επίσημα από τις 5 Ιουλίου, μετά την έκδοση της σχετικής δικαστικής απόφασης.

Το ποσοστό του 4% που περνά τα χέρια της Μακένζι, που την καθιστά έτσι την πλουσιώτερη ζωντοχήρα στον κόσμο αξίζει 37 δισεκατομμύρια δολάρια. Το ποσόν αυτό είναι αρκετό να την τοποθετήσει στην 23η θέση στον Δείκτη Bloomberg Billionaires, όπου περιλαμβάνονται οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο.

Ο Τζεφ Μπέζος, 55 ετών, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon διατηρεί μερίδιο 12% αξίας 109 δισεκατομμυρίων δολαρίων και παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Η αξία των μετοχών που πέρασαν στην Μακένζι καθιστά το διαζύγιό της μετο Τζεφ ως το πιο ακριβό διαζύγιο στον κόσμο. Σημειώνεται ότι σε παρόμοιες περιπτώσεις , όπως του Larry Ellison της Oracle Corp. που έχει αρκετά διαζύγια στο ενεργητικό του κανένα από αυτά δεν έχει επηρεάσει το καθεστώς ιδιοκτησίας του στον μεγάλο αυτό κατασκευαστή λογισμικού. Παρομοίως , το μερίδιο του συνιδρυτή της Google Sergey Brin παρέμεινε και αυτό αμετάβλητο, μετά από το διαζύγιο με την Anne Wojcicki το 2015.