Τίμησαν γυναίκες επιχειρηματίες στην πλατεία Ελευθερίας - Μαθητές παρουσίασαν επιχείρηση (φωτογραφίες)

  • Τρίτη, 30 Ιούλιος 2019 19:04
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Γυναίκες που διαπρέπουν στον τομέα του “επιχειρείν” στην Κρήτη δίνοντας το δικό τους ξεχωριστό στίγμα τιμήθηκαν χθες το βράδυ στην πλατεία Ελευθερίας στα πλαίσια της 19ης έκθεσης για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Σε μια πλατεία που ξεχείλιζε από κόσμο ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών επιχειρηματιών Κρήτης απένειμε τιμητικούς επαίνους σε γυναίκες μέλη του για την προσφορά τους στην γυναικεία επιχειρηματικότητα. Οι γυναίκες που τιμήθηκαν είναι οι Βενετία Τζαγκαράκη, Άννα Μπαστάκη, Πελαγία Κυριακάκη, Ολυμπία Κουτουλάκη, Ελένη Κυριακάκη, Μαρία Μακριδάκη Μαρούση, Ελένη Παπαδοπούλου και Ροσβίτα Μπαντουβά.

 

Η πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Μαρία Πιτσικάκη ευχαρίστησε τις τιμώμενες για τη συμβολή τους στην επιχειρηματικότητα σε δύσκολες εποχές. Οι ίδιες οι γυναίκες δήλωσαν έτοιμες και δυνατές όχι μόνο να παραμείνουν στις επάλξεις αλλά και να εξελίξουν τις επιχειρήσεις του.

Η επιχείρηση των μαθητών

Κατά το χθεσινό απόγευμα επίσης ομάδα μαθητών από το ΓΕΛ Γαζίου παρουσίασαν την επιχείρηση τους αλλά και τα προϊόντα που παράγουν, τα οποία μάλιστα πούλησαν για να ενισχύσουν τα παιδικά χωριά SOS.

Πρόκειται για κηραλοιφές, σαπούνια, κρέμες και άλλα είδη με βάση το ελαιόλαδο με παραδοσιακές συνταγές αλλά και διακοσμητικά από ξύλο ελιάς ζωγραφισμένα στο χέρι.

Την επιχείρηση παρουσίασε η χημικός του ΓΕΛ Ελένη Κορακάκη ενώ στην προσπάθεια των μαθητών από το χώρο του σχολείου ήταν ο Διευθυντής Γιάννης Κωστάκης και ο υποδιευθυντής Νίκος Στεφανίδης, ενώ τους βοήθησε να “στήσουν” την επιχείρηση ο εθελοντής σύμβουλος επιχειρήσεων Νίκος Σχοινιωτάκης. Το λάδι προσέφεραν οι κύριοι Μπαγκέρης και Παρασύρης ενώ τα παιδιά συνεργάστηκαν με τη γνωστή ζωγράφο Πέρη Καμαρίτη για το λογότυπο και τα καλλιτεχνικά αντικείμενα που παρήγαγαν.

Μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα:

Αλμάνι Δ., Αποστολάκη Μ., Καπανταϊδάκης Μ., Μακρυπόδης Α. , Μανουσάκης Σ., Μιχαλίτση Α., Μουντουφάρη Α., Μπαγκέρη Μ., Μπάγκη Ε., Μπάγκης Γ., Μπαλούρδος Χ., Παπαστεφανάκη Μ., Πεδιώτης Ν., Πλαϊτης Σ., Σακουλάκη Ε., Τζανάκη Ε., Τζανή Ε., Χαιρέτης Ι.

 

Πάντως το ΓΕΛ Γαζίου δεν πήγε στην πλατεία μόνο με τα προιόντα και την επιχείρηση του. Τη μουσική επένδυση της βραδιάς ανέλαβε ομάδα παιδιών που μάλιστα έγραψε και συνέθεσε τραγούδια ειδικά για την εκδήλωση.

Πρόκειται για τις μαθήτριες Μουντουφάρη Α ., Σωκιανού Ε., Μουντουφάρη Α που εντυπωσίασαν το κοινό.