Το πιο αφράτο υγρό κέικ (Video)

  • Δευτέρα, 29 Ιούλιος 2019 17:02
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Ένα υπέροχο, γευστικότατο κέικ, ίσως το πιο αφράτο κέικ με υγρή υφή που φάγατε ποτέ. Μια εύκολη στη παρασκευή της συνταγή με σχετικό βίντεο για να δείτε την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα, για να το φτιάξουν και απολαύσουν και οι αρχάριοι. Ένα κέικ με μείγμα βανίλιας και σοκολάτας που αναμειγνύονται μαζί δίνοντάς μας ένα “στροβιλιστό” marble κέικ που η μαύρη και λευκή σοκολάτα, του δίνουν μια υγρή υπέροχη υφή και γεύση. Απολαύστε το!

Δείτε πιο κάτω το βίντεο της εκτέλεσης συνταγής βήμα-βήμα:

Υλικά συνταγής

5 μεγάλα αυγά
125 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κ.γ. αλάτι
1 γεμάτο κ.γ. μπέικιν πάουντερ
115 γρ. βούτυρο λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. ημίγλυκη μαύρη κουβερτούρα που λιώνει εύκολα (NESTLÉ DESSERT ή άλλη επιλογής σας)
125 γρ. λευκή κουβερτούρα κουβερτούρα που λιώνει εύκολα (NESTLÉ DESSERT ή άλλη επιλογής σας)

Εκτέλεση συνταγής

Βουτυρώνετε μια μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ (22×12 εκ.) και τη καλύπτετε καλά με χαρτί ψησίματος (δείτε το βίντεο). Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Σε δύο διαφορετικά μπολ βάζετε στο ένα τη μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη και στο δεύτερο τη λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη. Τις βάζετε να λιώσουν σε μπεν μαρί και τις αφήνετε στην άκρη να μισοκρυώσουν. 
Βάζετε σε μεγάλο μπολ τα 5 αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο, να ασπρίσουν και αφρατέψουν πολύ καλά. Αυτό το βήμα είναι σημαντικό για να έχετε ένα αφράτο υγρό κέικ. (Δείτε στο βίντεο την υφή που θα πρέπει να έχουν τα αυγά με τη ζάχαρη). Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγα δευτερόλεπτα να ενσωματωθούν σωστά. 
Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στο μπολ το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί. Κοσκινίζετε, μέσα στο μπολ, πάνω στο μείγμα αυγών το αλεύρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα, με απαλές κινήσεις, με τη μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
Αδειάζετε το μισό μείγμα σε άλλο μπολ, ώστε να έχετε 2 ξεχωριστά μπολ με μοιρασμένο ισομερώς το μείγμα. Στο ένα μπολ με το μισό μείγμα προσθέτετε τη μαύρη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε απαλά με μαρίζ ενσωματωθεί. Στο δεύτερο μπόλ με το υπόλοιπο μισό μείγμα προσθέτετε τη λευκή λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε απαλά με μαρίζ να ενσωματωθεί. 
Αδειάζετε στη φόρμα του κέικ το μισό μείγμα με τη λευκή σοκολάτα και ισιώνετε την επιφάνειά της. Από πάνω απλώνετε ισομερώς όλο το μείγμα της σοκολάτας κουβερτούρας και τέλος από πάνω στρώνετε το υπόλοιπο μείγμα της λευκής σοκολάτας. Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού, στροβιλίζετε, τα δύο μείγμα τα του κέικ όπως θα δείτε στο βίντεο.
Ψήνετε το κέικ σας στο προθερμασμένο φούρνο για 45 λ ή μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνειά του και όταν το πατήσετε στην επιφάνειά του διαπιστώσετε ότι το μείγμα είναι σταθερό. Το αφαιρείτε από το φούρνο, το αφήνετε για 10 λ στο ταψάκι να “σταθεί” και στη συνέχεια το ξεφορμάρετε και μόλις κρυώσει καλά σερβίρετε. 

www.sintayes.gr