Την Κυριακή οι εκδηλώσεις της Στράτας του Ψηλορείτη

Οι εκδηλώσεις της «Στράτας του Ψηλορείτη», θα πραγματοποιηθούν φέτος την Κυριακή 28 Ιουλίου.

Η διοργάνωση γίνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Λιβαδιωτών με τη σύμπραξη των τοπικών φορέων των Λιβαδίων. Και φέτος η «Στράτα του Ψηλορείτη» τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Μυλοποτάμου.

Εντάσσεται δε, στο πλαίσιο του πολιτιστικού φεστιβάλ «Ταλλαία 2019» και στηρίζεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού – Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Ο Αυλοπόταμος».

Το πρόγραμμα της ημερήσιας εκδήλωσης έχει ως ακολούθως:

• 04:30 – 05:00 Υποδοχή επισκεπτών-αναβατών στο Λιβαδίωτικο Αόρι στο Λάκκο του Μυγερού (καταφύγιο) • 05:00 – 07:00 : Ανάβαση στην κορυφή του Ψηλορείτη μέσω της πλακόστρωτης στράτας στο εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού

• 07:00 – 12:00 Θεία Λειτουργία – Θεία Κοινωνία και Προσκύνημα στον Τίμιο Σταυρό / Επιστροφή-κατάβαση μέσω της Στράτας του Ψηλορείτη στο Λάκκο του Μυγερού (καταφύγιο)

• 12:30 Έναρξη εκδήλωσης- Καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Λιβαδιωτών / Παράθεση γεύματος / Επιτόπου παραγωγή παραδοσιακών τυροκομικών προϊόντων από τους τυροκόμους τους Ψηλορείτη. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλες τις εκδηλώσεις.