Ποιες είναι οι καλύτερες ώρες να φας πρωτεΐνη

Αν και γενικά θα έπρεπε να αισθανόμαστε ελεύθεροι να τρώμε πρωτεΐνες κάθε στιγμή της ημέρας, υπάρχουν κάποιες ώρες που είναι πιο σωστές γιατί τότε απορροφάς καλύτερα τα οφέλη τους και άλλες που θα έπρεπε να το σκεφτείς διπλά πριν βάλεις πρωτεΐνη στο πιάτο σου. Το Bustle μίλησε με διατροφολόγους και health coaches και έφτιαξε μία λίστα με τις 4 καλύτερες ώρες της ημέρας για να φάει κάποιος πρωτεΐνημ

Να φας πρωτεΐνη:

1. Το απόγευμα
Όταν η ενέργεια σου πέφτει τις απογευματινές ώρες, συνήθως επιλέγεις ένα φλιτζάνι καφέ. Αλλά η πρωτεΐνη μάλλον είναι καλύτερη επιλογή, μιας και ενισχύει τις ορμόνες που ανεβάζουν την ενέργεια. Για να ξέρεις, ο καφές απλά καθυστερεί την ενεργειακή σου κατάρρευση, ενώ η πρωτεΐνη την αποτρέπει. Ιδανικά, συνδύασε την με κάποιο υδατάνθρακα. Μπορείς δηλαδή να φας τυρί με κρακεράκια ολικής άλεσης ή γιαούρτι με granola.

2. Μετά από προπόνηση
Όποιον διατροφολόγο ή γυμναστή και αν ρωτήσεις θα σου πει ότι μετά το γυμναστήριο πρέπει να φας πρωτεΐνη, ειδικά αν ακολουθείς κάποιο εντατικό πρόγραμμα. Η πρωτεΐνη βοηθάει το σώμα να ανακάμψει από την προπόνηση και βοηθάει στην αποκατάσταση του μυικού ιστού.

3. Όταν αναρρώνεις
Εάν πέρασες κάποιο κρύωμα ίσως είναι καλή ιδέα να προσθέσεις επιπλέον πρωτεΐνη στη διατροφή σου, για να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου. Τυχαία νομίζεις η κοτόσουπα είναι το πρώτο πράγμα που σου έφτιαχνε πάντα η μαμά σου όταν αρρώσταινες;

4. Το πρωί
Είναι εξαιρετική επιλογή για το πρώτο γεύμα της ημέρας, καθώς δίνει στο σώμα την ενέργεια που χρειάζεται μετά από τον ύπνο. Γι αυτό και τα αβγά και το γιαούρτι είναι από τις πιο κλασικές επιλογές πρωινού.

olivemagazine.gr