Από 28-30 Ιουλίου το φεστιβάλ «Μίκης Θεοδωράκης»

Από 28-30 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά το φεστιβάλ «Μίκης Θεοδωράκης».

Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019 20.30 
Πατρικό Θεοδωράκηδων Γαλατάς. 
“Αποσπερίζουμε στο Πατρικό των Θεοδωράκηδων”. Για μια ακόμη χρονιά το πατρικό των Θεοδωράκηδων στον Γαλατά Χανιών ανοίγει τις πόρτες του. Η φιλόξενη αυλή -τόπος έμπνευσης, δημιουργίας αλλά και παρέας - των Θεοδωράκηδων γίνεταιτόπος συνάντησης για μια όμορφη βραδιά. Ο συνθέτης και πιανίστας Γιώργος Σαλτάρης με φίλους και φίλες του Μίκη στο τραγούδι φροντίζουν για τη μελωδική συντροφιά μας.

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019 21:30 
• Θέατρο Ανατολικής Τάφρου 
“Συναυλία με τα τραγούδια που αγαπήσαμε” Αγαπημένες μουσικές και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη σε μια μοναδική συναυλία στην οποία συναντιούνται δεκάδες μουσικοί και χορωδοί.

Συμμετέχουν: Η ορχήστρα, οι ερμηνευτές και η παιδική χορωδία του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη. Η Χορωδία Χανίων υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Μεντζελόπουλου.

Τον Μουσικό Σύλλογο «m.i.k.r.o. extended» στο εμβληματικό «Μαουτχάουζεν» του Ιάκωβου Καμπανέλη.

Τρίτη 30 Ιουλίου 2019 21.30 
Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” 
“Ο Κρητικός Μίκης Θεοδωράκης”. Η Κρήτη σημάδεψε τον Μίκη Θεοδωράκη. Η παραδοσιακή μουσική του νησιού αποτυπώθηκε στην δουλειά του σε διάφορες μορφές.

Αυτή τη μουσική συνάντηση του Μίκη με την παράδοση της Κρήτης προσεγγίζουν οι μουσικοί του παραδοσιακού συλλόγου «Ο Χάρχαλης».