Κοτόπουλο στον φούρνο με ντομάτα, σκόρδο και θυμάρι

  • Κυριακή, 21 Ιούλιος 2019 07:32
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Ψήνουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει... Οι ντομάτες στο πιάτο μας θα δροσίσουν κάθε μπουκιά.

Υλικά

4 μπούτια, ολόκληρα
1/2 λεμόνι
8 σκελίδες σκόρδο, ελαφρά κοπανισμένες
4 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
1/2 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι
70 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το άλειμμα

1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
1 κουτ. σούπας πάπρικα πικάντικη
1 κουτ. σούπας μέλι

Διαδικασία

Τρίβουμε το κοτόπουλο με το λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το άλειμμα και τρίβουμε καλά το κοτόπουλο και κάτω από την πέτσα (όσο μπορούμε). Απλώνουμε σε ταψί που ιδανικά να τα χωράει ακριβώς και βάζουμε ανάμεσα τα σκόρδα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, τον δυόσμο, το θυμάρι, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ρίχνουμε πάνω από το κοτόπουλο. Ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να γίνει και να ροδίσει. Σερβίρουμε με πουρέ μελιτζάνας ή αλμυρίκια και λευκό ρύζι.

gastronomos.gr

Αφηστε καποιο σχολιο