Αικατερίνεια 2019: Για έξι μέρες η καρδιά του Ηρακλείου χτυπά στη συνοικία της Αγίας Αικατερίνης

  • Σάββατο, 20 Ιούλιος 2019 11:46
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Ξεκινούν  την Κυριακή 21/7/2019 οι 6ήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις "Αικατερίνεια 2019", οι οποίες οργανώνονται επί 34 συναπτά χρόνια, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Αικατερίνης της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας, και αποτελούν πλέον θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα της Πόλης μας κι όχι μόνο. Θα διαρκέσουν από την Κυριακή 21 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019.

Οι φετινές εκδηλώσεις "Αικατερίνεια 2019", συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Κρήτης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: 

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ

   Πρωί                                           

*08.00 Τέλεση Θείας Λειτουργίας στην εκκλησία Αγίας Αικατερίνης, μετά αρτοκλασίας, υπέρ υγείας, προόδου και ευημερίας των Τακτικών και Επίτιμων Μελών του Συλλόγου μας.

*Επιμνημόσυνη δέηση των αποβιωσάντων Τακτικών και Επίτιμων Μελών του Συλλόγου μας.

 

*10.30 Εγκαίνια έκθεσης με τα πολύ ιδιαίτερα και πρωτότυπα έργα εκείνων που συμμετείχαν στα φετινά επιμορφωτικά τμήματα του Συλλόγου μας: ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ, και  ΚΟΠΤΙΚΗΣ – ΡΑΠΤΙΚΗΣ.

 

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από την Κυριακή 21/7/2019, μέχρι και την Παρασκευή 26/7/2019, από τις 8-9μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της εκκλησίας μας.

Στην ίδια αίθουσα, τις ίδιες μέρες και ώρες, θα παραλαμβάνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας, που δεν χρειάζονται ψυγείο, για όσους επιθυμούν να στηρίξουν συνανθρώπους μας που χρήζουν βοήθειας, γιατί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

             Βράδυ

*21.00 Και αυτή τη χρονιά το Θέατρο Μορφές εμπιστεύεται την παιδική του σκηνή, στην έμπειρη πένα της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου με το έργο τους «Η ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΞΥΠΝΗΣΕ».

      Πρόκειται για ένα καταπληκτικό κείμενο που παντρεύει το χθες με το σήμερα…

Ένα κείμενο με χιούμορ και συγκίνηση που μας μιλάει για τον έρωτα, τη φιλία, τη μοναξιά, τη διαφορετικότητα, τη σχέση γονιών- παιδιών, την επικοινωνία.

Μια παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά και μεγάλους κάθε ηλικίας.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννα Κεφάλα, Δομήνικος Ταβερναράκης, Ιάσονας Χριστοδούλου, Μιχαέλα Πασσά, Ρένα Πασπάτη, Σίμος Χριστοδούλου, Τάσος Καϊσαρλής, Φαίη Ταμιωλάκη.

Σκηνοθεσία: Γιάννα Κεφάλα.   Σκηνικά: Άννα Χιλετζάκη.

Κοστούμια: Γιασμίν Τιμοτίγιεβιτς. Μουσική επένδυση & πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Καλογεράκης, Ιωάννα Κελεσή. Τραγούδι: Θαλένα Αβραμέα.

Κινησιολογία: Χαρά Καράλη Φώτα / Ήχος: Νίκος Αρετάκης

Οι εκδηλώσεις καθημερινά θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα, στο πάρκο μπροστά στην εκκλησιά της Αγίας Αικατερίνης. της ομώνυμης συνοικίας της πόλης μας.