Κέικ σοκολάτα – μπανάνα

  • Δευτέρα, 15 Ιούλιος 2019 20:12
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Μπανάνα σοκολάτα, ένας μαγικός συνδυασμός! Αυτό το κέικ μπανάνα είναι αφράτο, μυρωδάτο και υπέροχο! Αξιοποιήστε τις πολύ ώριμες μπανάνες που έχουν ξεμείνει στη φρουτιέρα σας

Προετοιμασία: 0:10′ Μαγείρεμα: 1:00′ Εύκολη Μερίδες: 10

Υλικά 
1 ½ φλ. σπορέλαιο
2 αυγά
1/2 φλ. γάλα φρέσκο
1/2 κεσές γιαούρτι
4 μπανάνες ώριμες (μέτριες σε μέγεθος και πολτοποιημένες)
3/4 φλ. ζάχαρη
2 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γλ μπέικιν πάουντερ
1 ½ κ.γλ σόδα μαγειρικής
1 βανίλια
1 ½ φλ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλ. κουβερτούρα σε σταγόνες
έξτρα αλεύρι + βούτυρο για τη φόρμα
Για τη σάλτσα σοκολάτας
2 κ.σ γεμάτες βούτυρο
1/3 φλ. νερό
1/2 φλ. ζάχαρη
1 ½ φλ. ζάχαρη άχνη
1/3 φλ. κακάο
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Για το κέικ μπανάνα με σοκολάτα, όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη για 3΄- 4′ λεπτά μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ώστε να τα πίνει κάθε φορά το μείγμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τον πουρέ από μπανάνες. Διαλύουμε τη σόδα στο γάλα και το προσθέτουμε.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε. Ρίχνουμε και τη βανίλια. Τέλος, με μία σπάτουλα ανακατεύουμε μέσα τα καρύδια και τη σοκολάτα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μεγάλη φόρμα του κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε το κέικ μπανάνα για περίπου 1 ώρα στους 170 βαθμούς C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.

Το κέικ είναι σωστά ψημένο όταν μοσχοβολήσει το σπίτι και το κέικ ξεκολλάει από τα τοιχώματα, έχει επαναφορά όταν το πιέζουμε και έχει ροδίσει. Θα το διαπιστώσετε όταν μπήγοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του, αυτό βγει στεγνό. Διαβάστε περισσότερα μυστικά για το σωστό ψήσιμο του κέικ εδώ.

Για τη σάλτσα σοκολάτας που θα καλύψουμε το κέικ μπανάνα
Κοσκινίζουμε την άχνη και το κακάο. Προσθέτουμε το αλάτι. Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το βούτυρο, και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε να λιώσουν (χωρίς να βράσουν). Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι να ομογενοποιηθούν. Θα μοιάζει με υγρή κρέμα σοκολάτας. Την αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά. Αλείφουμε γύρω γύρω το κέικ.

Extra Μυστικό
Όταν βουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ αφήνουμε το σκεύος 1΄-2΄ στην κατάψυξη να παγώσει το βούτυρο. Έπειτα αλευρώνουμε και τινάζουμε. Έτσι, το σκεύος θα κάνει ένα φιλμ που θα προστατεύει το γλυκό και το βούτυρο της φόρμας δεν θα ρουφήξει πολύ αλεύρι για να το βαρύνει. Διαβάστε οπωσδήοτε όλα τα μυστικά επιτυχίας για τέλεια κέικ εδώ και σας εγγυώμαι ότι τίποτα δε θα πάει στραβά!

argiro.gr

Αφηστε καποιο σχολιο