Την Κυριακή η 4η Γιορτή Γλυκού στον Αμπελούζο

  • Παρασκευή, 12 Ιούλιος 2019 10:55
  • Συντακτική Ομάδα
  • Εκδηλώσεις

Η τέταρτη ‘Γιορτή Γλυκού’ θα πραγματοποιηθεί στον Αμπελούζο με την συνδριοργάνωση της Περιφέρεια Κρήτης Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και του πολιτιστικού συλλόγου Αμπελούζου.

Σκοπός της 4ης ‘Γιορτής Γλυκού’ , σύμφωνα με τον οργανωτή, είναι, «η προσέλκυση ντόπιων επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή αλλά και ξένων που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την κουλτούρα του τόπου μας που πλέον αυτό λειτουργεί ως θεσμός για εμάς. Παράλληλα ,αποσκοπεί στη μετάδοση των παραδόσεων καθώς και τη διατήρηση τους από τις νέες γενιές.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα τοπικά παραδοσιακά γλυκά του τόπου, χειροποίητα αναψυκτικά, λικέρ και παραδοσιακή ρακή απευθείας από το καζάνι, που θα προετοιμάσουν οι γυναίκες του χωριού μας, ο πολιτιστικός μας σύλλογος, οι συμμετέχοντες σύλλογοι της περιοχής μας και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς.

Μέσα από αυτήν την προσέλευση αποσκοπούμε στην ανάδειξη της ομορφιάς του χωριού μας , της παραδοσιακής μας κληρονομιάς και των γευστικών ιδιαιτεροτήτων του τόπου μας.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει την Κυριακή 14/7/2019 στις 6 μμ. όπου οι επισκέπτες θα μπορέσουν να γευτούν τα γλυκά εδέσματα που θα προετοιμάσουμε όλοι οι συμμετέχοντες. Φέτος η διαφορά έγκειται στο διαγωνιστικό κομμάτι καθώς στην φετινή εκδήλωση μέρος θα λάβουν μικροί και μεγάλοι . Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα αφορά τον διαγωνισμό των μικρών μας φίλων που θα έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες των 5 μέχρι 10 ετών και των 10 μέχρι 15 ετών . Στο δεύτερο μέρος θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός των ενηλικών . Θα ακολουθήσει η βράβευση των καλύτερων παραδοσιακών γλυκών με κριτές διακεκριμένους σεφ».