Κοτόπουλο α λα σπανακόπιτα που τρώγεται και κρύο

  • Παρασκευή, 12 Ιούλιος 2019 08:28
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Πεντανόστιμη κι εύκολη συνταγή, χαμηλή σε λιπαρά. Ένας υπέροχος συνδυασμός των γεύσεων της σπανακόπιτας με λαχταριστό κοτόπουλο που θα γίνει το νέο αγαπημένο σας πιάτο.

 

Θα χρειαστούμε:

1 κούπα ψωμί θρυμματισμένο σε ψίχουλα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. σουσάμι
1 κ.γ. μαύρο σουσάμι
1 στήθος κοτόπουλο, ολόκληρο χωρίς την πέτσα (περίπου 650 γρ.), κομμένο σε κύβους 2-3 εκατοστών
1 πράσο, κομμένο. Το άσπρο μέρος και λίγο από το πράσινο.
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1/4 κούπα σχοινόπρασο
4-5 κούπες σπανάκι, χοντροκομμένο
1 κούπα τυρί φέτα, θρυματισμένο
αλατοπίπερο

Πάμε να το μαγειρέψουμε:

Τοποθετούμε το ελαιόλαδο με τα ψίχουλα ψωμιού σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρουν χρώμα και να μυρίσουν ευχάριστα (περίπου 5 λεπτά). Προσθέτουμε το λευκό και μαύρο σουσάμι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ κι αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι μεταφέρουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο και ρίχνουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο. Σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά ή ώσπου να πάρει χρυσό-καφέ χρώμα και ανακατεύουμε. Μόλις είμαστε έτοιμοι ότι το κοτόπουλο είναι ψημένο και ταυτόχρονα ζουμερό, το μεταφέρουμε σε ένα καθαρό μπολ κι αφήνουμε στην άκρη.
Μαγειρεύουμε το πράσο και τα κρεμμύδια στο ίδιο τηγάνι προσθέτοντας 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Αν παρατηρήσουμε ότι αρχίζει να καίγεται, ρίχνουμε πολύ λίγο νερό. Προσθέτουμε το σπανάκι, το κοτόπουλο, το πράσο και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για ακόμη 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε την φέτα κι ανακατεύουμε για λίγο ως ότου αρχίσει λίγο να μαλακώνει.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας από πάνω τα ψίχουλα από το ψωμί που είχαμε σωτάρει στην αρχή.

 

e-radio.gr