Κοτόπουλο με αγκινάρες αλά πολίτα

  • Τετάρτη, 10 Ιούλιος 2019 08:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Εκμεταλλευόμαστε το απόλυτο ανοιξιάτικο – καλοκαιρινό λαχανικό και φτιάχνουμε αγκινάρες αλά πολίτα με κοτόπουλο.

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:20′ Χρόνος μαγειρέματος:60′ Έτοιμο σε:1:20′

Υλικά
250γρ. μπούτι κοτόπουλου χωρίς κόκαλο, σε κυβάκια
6 αγκινάρες φρέσκες, καθαρισμένες, κομμένες στα 6 η καθεμία
6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, μόνο το άσπρο μέρος
150γρ. πατάτες, σε μικρά κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
100ml ελαιόλαδο
150ml κρασί λευκό
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λεμόνι
50γρ. παρμεζάνα τριμμένη (ή πεκορίνο ή 80γρ. ανθότυρο παλαιωμένο)
αλάτι, πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τις πατάτες με το λάδι για 5 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτετε το κρεμμυδάκι και σοτάρετε για άλλο 1 λεπτό. Προσθέτετε τις αγκινάρες, το σκόρδο και το λευκό κρασί. Ρίχνετε αρκετό νερό για να σκεπάσετε τις αγκινάρες.

Βράζετε το φαγητό για 10 λεπτά περίπου και ξαφρίζετε το ζωμό προσεκτικά με κουτάλα. Προσοχή, η κατσαρόλα μένει σε όλη τη διάρκεια του ψησίματος ξεσκέπαστη.

Προσθέτετε τα κομματάκια του κοτόπουλου και συνεχίζετε το βράσιμο (και το ξάφρισμα) μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες, να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά και το φαγητό χυλώσει. Αφαιρείτε το σκόρδο.

Τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε το λεμόνι, την παρμεζάνα και τον άνηθο και σκεπάζετε τη κατσαρόλα. Αφήνετε το φαγητό να ξεκουραστεί για 20 λεπτά πριν το σερβίρετε.

olivemagazine.gr