4 πρακτικά tips για να παραμένεις ενυδατωμένη όλο το καλοκαίρι

Tο καλοκαίρι έφτασε, ο πρώτος μίνι καύσωνας είναι γεγονός και η ζέστη είναι ήδη αφόρητη. Ο μεγαλύτερος εχθρός; Η αφυδάτωση, φυσικά. Η επιδερμίδα γίνεται πιο ξηρή και εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, τα επίπεδα υγρασίας μειώνονται. Ο αγώνας δύσκολος, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορείς να εξασφαλίσεις την απαραίτητη ενυδάτωση και λάμψη, ακόμη και όταν το θερμόμετρο χτυπάει κόκκινο. Γι αυτό το λόγο, παρακάτω συγκεντρώσαμε 4 πολύ πρακτικά tips για να παραμένεις ενυδατωμένη όλο το καλοκαίρι.

Η σωστή αρχή γίνεται στο μπάνιο
Ξεκίνα κάνοντας ένα μπάνιο με δροσερό νερό κι αυτό γιατί, το κρύο νερό ρίχνει τη θερμοκρασία του σώματος ιδιαίτερα μετά από αρκετές ώρες έκθεση στον ήλιο. Φυσικά, δεν αρκεί μόνο αυτό για να παραμείνεις ενυδατωμένη. Πολύ σημαντικό ρόλο επίσης, παίζουν και τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσεις στο μπάνιο σου- aka τα αφρόλουτρα. Καλό θα ήταν, να επενδύσεις σε ένα αφρόλουτρο με ήπια αντισηπτική δράση για σώμα, πρόσωπο και την ευαίσθητη περιοχή που θα συνδυάζει υγιεινό καθαρισμό, ενυδάτωση και 24ωρη φρεσκάδα.

Ναι στο νερό, ναι στην ενυδατική κρέμα

Δεν πρέπει να ξεχνάς, πως το νερό είναι η βασική πηγή ενυδάτωσης του οργανισμού και η έλλειψή του έχει συνέπειες μεταξύ άλλων και στην όψη της επιδερμίδας μας, η οποία γίνεται πιο θαμπή και αφυδατωμένη. 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα αρκούν, για παραμένει το δέρμα σου ενυδατωμένο και με λαμπερή όψη. Plus, εκτός από το νερό, η καθημερινή χρήση της ενυδατικής κρέμας θα κρατήσει τα αποθέματα υγρασίας στην επιδερμίδα στα επιθυμητά επίπεδα δημιουργώντας ένα προστατευτικό φίλμ απέναντι στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Φυσικά, εκτός από το πρόσωπό σου, καλό είναι να φροντίζεις να ενυδατώνεις το σώμα, τα χέρια και τα χείλη σου, ξεχωριστά.

Η σωστή διατροφή

Φρόντισε να εντάξεις στο καθημερινό διατροφολόγιό σου φρούτα και λαχανικά με μεγάλη περιέκτικότητα σε νερό, όπως το αγγούρι, οι πιπεριές, το σέλερι, τα καρότα, η ντομάτα, τα ακτινίδια, το μπρόκολο, το γκρέιπφρουτ, τα βατόμουρα ή οι φράουλες αλλά και πολλούς φρέσκους χυμούς, μιας και οι βιταμίνες αλλά και τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα που περιλαμβάνουν, συμβάλλουν στην ενυδάτωση της επιδερμίδας, διατηρώντας τα σωστά επίπεδα υγρασίας.

Το must- have της τσάντας σου (face mist)

Eίναι ο πιο εύκολος τρόπος να προσφέρεις στην επιδερμίδα σου άμεση ενυδάτωση ανά πάσα ώρα και στιγμή και ένα από τα must have της τσάντας μου ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Ενυδατώνουν- δροσίζουν άμεσα την επιδερμίδα, αναζωογονώντας και φρεσκάροντάς την, χωρίς να καταστρέφουν το μακιγιάζ. Plus: Επαναφέρουν την ισορροπία και καταπραΰνουν ακόμη και σε περιπτώσεις κοκκινίλων προσώπου ή δερματικών ερεθισμών μετά την έκθεση στον ήλιο.

ladylike.gr