Τα οκτώ πράγματα που δεν έχουν καμιά θέση στο σπίτι μας

  • Τρίτη, 9 Ιούλιος 2019 10:07
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Το «καινούριο» βρίσκει χώρο στη ζωή μας, όταν έχουμε αφήσει πίσω μας το «παλιό».

Ένας άτυπος κανόνας της ζωής που βλέπουμε ότι βρίσκει εφαρμογή παντού. Στο σπίτι, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι εντυπωσιακά.

Αν θέλετε να δώσετε νέα πνοή στους χώρους του, είμαστε σίγουρες ότιγνωρίζετε ήδη τι είναι αυτό που του λείπει.

ADVERTISING
inRead invented by Teads

Εμείς, μέσα από αυτό το άρθρο, θέλουμε να σας επισημάνουμε τι είναι αυτό που μπορεί να περισσεύει. Η γνώμη ενός ειδικού, όπως την διαβάσαμε, στο Reader’s Digest, είναι πολύτιμη για την οργάνωση του χώρου μας τη νέα σεζόν.

Το σπίτι σας, αυτή τη στιγμή, έχει πράγματα στα ντουλάπια, τα συρτάρια και τα ράφια του που δεν χρησιμοποιούνται (σωστά;).

Ένας επαγγελματίας στην οργάνωση του χώρου, σας δίνει μια λίστα με τα πράγματα που πρέπει να απομακρύνετε από το σπίτι σας, το συντομότερο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα το μετανιώσετε.

Ποια είναι τα πράγματα που ενόψει της νέας σεζόν δεν έχουν θέση στο χώρο μας; 

1) Ολα τα εργαλεία κουζίνας που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλέον: Ανοίξτε τα συρτάρια και τα ντουλάπια της κουζίνας και παρατηρήστε προσεκτικά ποια εργαλεία είναι σε καλή κατάσταση και χρησιμοποιείτε ακόμα. Μην κρατήσετε τίποτα που δεν ξέρετε πώς χρησιμοποιείτε, που δεν είναι σε καλή κατάσταση.

2) Δωρίστε ή ανακυκλώστε παλιά βιβλία μαγειρικής, χάρτες, παλιά λεξικά ή εγκυκλοπαίδειες: Το διαδίκτυο μπορεί να κάνει το σπίτι σας να αναπνεύσει. Μπορείτε να βρίσκετε ανά πάσα ώρα και στιγμή την πληροφορία (κάθε είδους) που ψάχνετε, εξοικονομώντας παράλληλα πολύτιμο χώρο στα ράφια και τα ντουλάπια σας. 

3) Ο,τι παλιό μαζεύει σκόνη: Παλιές κορνίζες (που μπορεί να μην έχουν καν φωτογραφία μέσα), μπιμπελό, σουβενίρ από ταξίδια, ακόμα και λούτρινα αρκουδάκια.

4) Τα μαγνητάκια στο ψυγείο, παλιά βάζα, χαρτιά περιτυλίγματος: Η κουζίνα σας μπορεί να δείχνει πιο καθαρή, αν απαλλάξετε το ψυγείο από την «παραφωνία» των διακοσμητικών στην όψη του. Παλιά βάζα, επίσης, δημιουργούν μια παρωχημένη διακοσμητική εικόνα. Τσάντες από δώρα και χαρτιά περιτυλίγματος πιάνουν περιττό χώρο. 

5) Παλιοί λογαριασμοί, γραφική ύλη που πλέον δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, παλιά διαφημιστικά (κούπες, φυλλάδια, κατάλογοι): Καταχωρήστε όλα τα δεδομένα που χρειάζεστε στον υπολογιστή σας (και απομακρύνετε όλους τους παλιούς λογαριασμούς που έχετε εξοφλήσει). Ολα τα στιλό που δεν γράφουν πλέον και χρησιμοποιημένα χαρτιά.

6) Δώστε προσοχή σε κάθε συσκευή που ξέρετε ότι χρειάζεται επισκευή. Απομακρύνετε όποια δεν έχει καμία «ελπίδα» πλέον.

7) Aπομακρύνετε παλιές δισκέτες, CD, κινητά τηλέφωνα, παλιές μπαταρίες, φορτιστές, καλώδια: Ολη αυτή την τεχνολογία που φωνάζει «παρελθόν» και καμία θέση δεν έχει πλέον στην καθημερινότητά σας.

8) Ανανεώστε όλα τα αποθηκευτικά μέσα -αν δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση: Βάζα, καλάθια, πλαστικά δοχεία.

bovary.gr