Φτιάχνουν ζαχαρωτές μαντινάδες στο Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας

«Μαντινάδες Πουλώ». Το έθιμο με τις καλοκαιρινές ζαχαρωτές μαντινάδες, αναβιώνει το Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας, σήμερα Τρίτη 09 Ιουλίου, στις 6 μ.μ. στην Αργυρούπολη Ρεθύμνου, στο πλαίσιο των δράσεων “Μαγειρεύοντας στην Κουζίνα του Κέντρου Κρητικής Γαστρονομία”.

Οι ζαχαρωτές μαντινάδες, έθιμο 100 και πλέον ετών, το οποίο καθιερώθηκε στην διάρκεια των πανηγυριών και γλεντιών του καλοκαιριού σε όλη την Κρήτη, έφερνε χαρά και πειράγματα κατά τις κοινωνικές αυτές εκδηλώσεις στους νέους και στις νέες των χωριών.

Οι ζαχαρωτές μαντινάδες ήταν ένα μέσο επικοινωνίας και φλερτ των νέων της εποχής. Οι μαρτυρίες και οι μελέτες γύρω από τη συνταγή και το κοινωνικό πλαίσιο ύπαρξής της αλλά και της φθίνουσας παρουσίας της στην Κρήτη, μάς επιτρέπουν να συνδέσουμε ακόμη μια φορά τα έθιμα, την κουζίνα και τον τρόπο ζωής, με την γαστρονομική κουλτούρα και την παράδοσή μας. “Ας διατηρήσουμε τις μνήμες και τις γεύσεις, ας ταξιδέψουμε στις πλατείες με τους πανηγυράδες και τις μουσικές με οδηγό την κα Λένα Ηγουμενάκη πρόεδρο του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας.“ καταλήγουν οι διοργανωτές.