Πώς να διατηρήσεις τα λεμόνια φρέσκα για 3 μήνες

Όσο αυξάνει η θερμοκρασία, τόσο αυξάνονται και οι τιμές των λεμονιών. Πολλές φορές μάλιστα αγοράζουμε πολύ περισσότερα από όσα χρειαζόμαστε με αποτέλεσμα τελικά να χαλάνε και να σπαταλάμε χρήματα. Με τις παρακάτω συμβουλές όμως μπορείς να διατηρείς το αρωματικό αυτό κίτρινο φρούτο φρέσκο για πολύ παραπάνω καιρό.

Φύλαξέ τα στο ψυγείο
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα food.com, εάν αποθηκεύσεις τα λεμόνια μέσα σε ένα μπολ με νερό στο ψυγείο, μπορούν να διατηρηθούν φρέσκα για μέχρι και τρεις μήνες. Δηλαδή φεύγεις για διακοπές όλο το καλοκαίρι και όταν γυρίζεις τα λεμόνια σε περιμένουν έτσι ακριβώς όπως τα άφησες!

Βάλε το ξύσμα τους στην κατάψυξη
Κι όμως μπορείς να αποθηκεύσεις το ξύσμα στην κατάψυξη μέσα σε μία πλαστική επαναχρησιμοποιήσιμη σακουλίτσα τροφίμων και να το χρησιμοποιήσεις για όλες τις γλυκές ή αλμυρές παρασκευές σου. Μπορεί το χρώμα του να σκουρύνει λίγο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει χάσει το μοναδικό του άρωμα. Όταν έρθει η ώρα να το χρησιμοποιήσεις, βγάλτο από την κατάψυξη μερικά λεπτά νωρίτερα προκειμένου να ξεπαγώσει ή πρόσθεσέ το απευθείας στη συνταγή σου.

Βάλε το χυμό τους στην κατάψυξη
Στύψε μερικά λεμόνια και βάλε τον χυμό τους σε παγοθήκες. Μόλις παγώσει, μετέφερε τα παγάκια σε πλαστικές επαναχρησιμοποιήσιμες σακουλίτσες τροφίμων. Όποτε χρειάζεσαι χυμό λεμονιού για κάποια συνταγή, απλά ρίξε μέσα στην κατσαρόλα ένα από αυτά τα παγάκια.

olivemagazine.gr