Ο αστρολόγος Νίκος Χορταρέας χειροτονείται ιερομόναχος

Έναν άλλο δρόμο, αυτό του Θεού και της εκκλησίας επέλεξε ο γνωστός αστρολόγος Νίκος Χορταρέας. Σύμφωνα με πληροφορίες του TLIFE, o πρώην αστρολόγος χειροτονήθηκε πριν περίπου ένα μήνα στην Μητρόπολη Λαγκαδά ως ιερομόναχος και πλέον είναι ο πατήρ Κυπριανός.

Ο ίδιος σε επικοινωνία που είχε μαζί του το ΤLIFE, παραδέχθηκε ότι αλλάζει τη ζωή του, ενώ υποστήριξε πώς δεν χειροτονήθηκε αλλά προετοιμάζεται να χειροτονηθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου ή μέχρι τα μέσα Αυγούστου!

 

«Δεν χειροτονήθηκα ακόμα αλλά προετοιμάζομαι είναι αλήθεια. Η χειροτονία μου θα γίνει μέχρι τέλος του Ιουλίου ή το πολύ μέχρι τον 15αύγουστο» είπε ο Νίκος Χορταρέας στο ΤLIFE.

Σε επικοινωνία που είχε το TLIFE με τη Μητρόπολη Λαγκαδά, δεν πήρε κάποια επίσημη απάντηση αφού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά ήταν απασχολημένος και δεν μπορούσε να δώσει την επίσημη εκδοχή της υπόθεσης

Πάντως μέσα στους εκκλησιαστικούς κύκλους της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, είναι κοινό μυστικό η χειροτονία του γνωστού αστρολόγου ο οποίος πλέον αποκαλείται πατήρ Κυπριανός και μάλιστα λέγεται πώς η χειροτονία του έγινε πριν από ένα μήνα στην γιορτή της Αναλήψεως ! Δεν ξέρουμε αν η επιλογή του νέου ονόματός του είναι τυχαία αλλά,σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση ο Άγιος Κυπριανός είναι ο Άγιος στον οποίο προσεύχονται οι πιστοί που θεωρούν ότι έχουν «χτυπηθεί» από τη μαγεία.

Να θυμήσουμε ότι την τελευταία φορά που ο γνωστός αστρολόγος είχε απασχολήσει την επικαιρότητα ήταν πριν από 3 χρόνια όταν είχε συλληφθεί στην Κύπρο όταν «είπε τα χαρτιά» σε μια κυρία στην Κύπρο η οποία όμως ήταν αστυνομικός. Ο ίδιος είχε μιλήσει τότε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου αλλά και  στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη για αυτή την περιπέτειά του με την δικαιοσύνη.

Όπως είχε υποστηρίξει τότε,  στην Κύπρο επικρατεί το αγγλικό δίκαιο βάσει του οποίου δεν επιτρέπεται να “ρίχνεις τα χαρτιά”. “Εγώ μόλις είχα μπει στο μαγαζί όταν έκατσε απέναντί μου μια κυρία, μια μικρή κοπέλα. Με ρώτησε πόσα παίρνω για τον καφέ και της είπα δωρεάν και πόσα για τα χαρτιά και της είπα 50 ευρώ.

Της λέω «τι θέλετε να δούμε, για αίσθημα;» και στη συνέχεια ανοίγω 3 κάρτες. Εκείνη τότε βγάζει ένα χαρτί και μου λέει είναι αστυνομικός και έρχονται δύο άλλοι και μου λένε «καλά δεν ξέρατε ότι εδώ απαγορεύεται το φλιτζάνι γιατί έχουμε αγγλικό δίκαιο;» Και έτσι έγινε”! “Εγώ υποτίθεται ότι έπρεπε να ξέρω πώς λειτουργεί το δίκαιο στην Κύπρο; Ήταν στημένο, την καταγγελία έκανε συνάδελφός μου” συμπλήρωσε για την υπόθεση τονίζοντας, μάλιστα, ότι για τα χρήματα που πήρε από την αστυνομικό της έκοψε μέχρι και απόδειξη.

tlife.gr