AEGEAN ARTS: Ένα διεθνές φεστιβάλ για 6η χρονιά σε Επισκοπή και Αρχάνες

Μεγάλα ονόματα, κορυφαίους επιστήμονες και νέους μουσικούς-καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο θα φιλοξενήσει στις εννέα ημέρες που θα διαρκέσει το “Διεθνές Φεστιβάλ “Αegean Arts’ Κρήτης”, που πραγματοποιείται για 6η συνεχή χρονιά, σε Επισκοπή και Αρχάνες.

Πρόκειται για μία μοναδική γιορτή μουσικής και τέχνης που θα διαρκέσειαπό 4-12 Ιουλίου με δωρεάν είσοδο.

Στο φετινό φεστιβάλ, συμμετέχουν συνολικά 51 πολυβραβευμένοι διεθνείς καλλιτέχνες από 11 χώρες και πάνω απο 1000 παιδιά και σχολεία που συμμετέχουν στον Aegean Arts Διεθνή Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής με θέμα “Ελευθερία”, που γίνεται στο πλαίσιο του φεστιβάλ.

Το “Aegean Arts”  έχει μή κερδοσκοπικό χαρακτήρα, ιδρύθηκε από την καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ, Τζούλη Davies-Καψετάκη, με σκοπό να στηρίξει νέα ταλέντα, και να αναδείξει μέσα από τη μουσική και την τέχνη τα κρυμμένα μυστικά της όμορφης ενδοχώρας της Κρήτης. To φεστιβάλ συνεχίζεται να συνδιοργάνωεται με τη Περιφέρειας Κρήτης, και έχει τη στήριξη απο τους Δήμους Χερσονήσου και Αρχανών -Αστερουσίων.

Το πρόγραμμα
Πέμπτη 4 Iουλίου

19:30-21:00:Μουσείο Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής:Έναρξη έκθεσης του Aegean Arts Διεθνούς Διαγωνισμού Παιδικής Ζωγραφικής με θέμα “Ελευθερία”. Στις 20:30, συναυλία “Τα 6 νυχτερινά του Mότσαρτ” με τη Νεανική Χορωδία της Περιφεριακής Ενότητας Ηρακλείου. Πιάνο: Έλενα Περισυνάκη. Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Λένα Χατζηγεωργίου.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό 19:30-21:00 καθ’όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ. To βράδυ της 12 Ιουλίου, τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ (http://aegeanartsfestival.wixsite.com/aafa).

21:30:: Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος: Συμφωνική Ορχήστρα Πειραιά. Σολίστ: Μαριάννα Καψετάκη (Μότσαρτ κονσέρτο για πιάνο K467), Μαρία Γούτου, Ζήσιμος Σουλκούκης και

Γιάννης Γεωργιάδης (Bach και Vivaldi κονσέρτα για δύο βιολιά). Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Γαλάνης.

Παρασκευή 5 Ιουλίου

21:30:: Αρχάνες (στην αυλή του παλιού Δημοτικού σχολείου): Συμφωνική Ορχήστρα Πειραιά. Σολίστ: Μαριάννα Καψετάκη (Μότσαρτ κονσέρτο για πιάνο K467), Μαρία Γούτου, Ζήσιμος Σουλκούκης και Γιάννης Γεωργιάδης (Bach και Vivaldi κονσέρτα για δύο βιολιά). Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Γαλάνης.
21:30: Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος: 1) “Για την Αρετούσα”, κιθάρα και φωνή από τον Γιάννη Αναγνωστόπουλο, 2) Βιογραφικό ντοκιμαντέρ “Νίκος Μαμαγκάκης-Λόγος Τελευταίος” του Τάκη Σακελλαρίου.

 Σάββατο 6 Ιουλίου

Το Σάββατο 6 Ιουλίου 17.00 και Κυριακή 7 Ιουλίου 11.00: Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου (αίθουσα συναυλιών): Σεμινάριο πιάνου για όλες τις ηλικίες και όλα τα μουσικά επίπεδα με τον διεθνώςδιακεκριμένο πιανίστα και παιδαγωγό Ιωάννη Ποταμούση. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη αλλά λόγω αυξημένης ζήτησης θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Δήλωση συμμετοχής στο: aegeanarts@gmail.com

 Σάββατο 6 Ιουλίου

21:30: Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος: Μουσική δωματίου – Luke Hsu (βιολί) και Yehuda Inbar (πιάνο) 2) Ρεσιτάλ τραγουδιου: Oksana Sliubyk (σοπράνο) και Maya Soltan (πιάνο).

 Κυριακή 7 Ιουλίου

Από 18:00 έως 21:00: Μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής: “Γνωριμία με την τέχνη, τη μουσική και το χωριό!”

Δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες: ζωγραφική, face painting, εκπλήξεις και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους!

19.30 Παιδιά…Φαγκότοοο!, μουσική παρουσίαση με τον Μαυρουδή Τρούλλο 20.00 “Η τέχνη της γαλακτοκομίας στα παλιά χρόνια στην Επισκοπή”, παρουσίαση μαγειρικής από το Σύλλογο Γυναικών Επισκοπής- ΕΡΓΑΝΗ.

20.00 “Τα Βυζαντινά μνημεία”. Ενας περίπατος στα στενά δρομάκια της Επισκοπής με τις πανέμορφες Βυζαντινές εκκλησίες με τον αρχαιολόγο, συγγραφέα και κάτοικο του χωριού Γιώργο Κατσαλή.

 Κυριακή 7 Ιουλίου

21:30: Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος: 1) Ρεσιτάλ “Aegean Arts Aνερχόμενα αστέρια”.

2) Μουσική δωματίου: Μαυρουδής Τρούλλος (φαγκότο) και Αλέξανδρος Σαρακενίδης (πιάνο).

 Δευτέρα 8 Ιουλίου

21:30: Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος:“Cooperation in the Apocalypse: The science of human generosity από την Athena Aktipis (η ομιλία θα είναι στα Αγγλικά) 2) Ρεσιτάλ πιάνου: Jun Sun και Wei Yun

 Τρίτη 9 Ιουλίου

11:00: Μουσικό Σχολείο Ηρακλείο (αίθουσα συναυλιών):Σεμινάριο πιάνου για όλες τις ηλικίες και όλα τα μουσικά επίπεδα με τον διεθνώς διακεκριμένο πιανίστα και παιδαγωγό Jun Sun. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη αλλά λόγω αυξημένης ζήτησης θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Δήλωση συμμετοχής στο: aegeanarts@gmail.com.

21:30: Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος: 1) “Εγκέφαλος και Συναίσθημα: Παίζοντας Κρυφτό” από τον διακεκριμένο μουσικό, ερευνητή και καθηγητή Ευθύμη Παπατζίκη. 2) Ρεσιτάλ πιάνου: Krzysztof Moskalewicz.

Τετάρτη 10 Ιουλίου

21:30: Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος: 1) “Οι αρχέγονες ρίζες της μουσικής και το νόημα της απουσίας Της” από το Γιάννη Κουγιουμουτζάκη, Ομότιμο Καθηγητή Αναπτυξιακής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης 2) Μουσική δωματίου -Timur Urmancheyev (πιάνο) και Erzhan Kulibaev (βιολί).

Πέμπτη 11 Ιουλίου

21:30: Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος: 1) “Ο Εγκέφαλος ως πηγή τέχνης και η τέχνη της μελέτης του” απο τον καθηγητή Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Παν/μίου Κρήτης και ερευνητή στο ΙΤΕ, Αχιλλέα Γραβάνη. 2) Ρεσιτάλ πιάνου: Adam Heron (Αγγλία).

 Παρασκευή 12 Ιουλίου

20:00: Μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής Πεδιάδος:Αποτελέσματα και τελετή απονομής Διεθνούς Διαγωνισμού Παιδικής Ζωγραφικής “Ελευθερία”.
21:30: Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος: 1) Ρεσιτάλ “Aegean Arts Ανερχόμενα αστέρια” 2) “10 χρόνια Μουσείο Ακρόπολης” από τον καθηγητή αρχαιολογίας και Πρόεδρο του Mουσείου Ακρόπολης κ. Δημήτρη Παντερμαλή Φεστιβάλ “Αegean Arts”.