Τρία ρήγορα ζελεδογλυκά που ξετρελαίνουν τα παιδιά

  • Σάββατο, 29 Ιούνιος 2019 17:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

 Το ζελέ είναι ένα από τα αγαπημένα επιδόρπια των μαμάδων, γιατί είναι πανεύκολο στην προετοιμασία του. Πέρα από την απλή εκδοχή του, μπορεί να συνδυαστεί με πολλές ακόμα γεύσεις που συμβάλλουν στη δημιουργία απίθανων, καλοκαιρινών γλυκών, όπως αυτά που σας προτείνουμε παρακάτω!

Ζελέ ρόδι με μους βανίλια

Τι θα χρειαστείτε 

1 πακέτο ζελέ ρόδι

2 φλιτζάνια  γάλα

4 κρόκους αυγών

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

1/2 κιλό κρέμα σαντιγί

Βανίλια

Λίγο αλάτι

Τι πρέπει να κάνετε

Χτυπάτε σ΄ένα μπολ τους 4 κρόκους αυγών, προσθέτοντας λίγο αλάτι και έπειτα λίγη βανίλια και την ζάχαρη.

Αφού ζεστάνετε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το αναμειγνύετε με τα αυγά και ανακατεύετε, μέχρι να πήξει η κρέμα για 15 λεπτά.

Όταν κρυώσει, προσθέτετε την σαντιγί στην κρέμα και ανακατεύετε ελαφρά. Βάζετε στην κατάψυξη για μία ώρα περίπου και μετά την ανακατεύετε πάλι.

Σε ένα σκεύος ρίξτε τη σκόνη του ζελέ ροδιού και προσθέστε το φλιτζάνι με το ζεστό νερό. Ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η σκόνη. Αφού μοιράσετε το μείγμα σε ειδικά μπολάκια μέχρι τη μέση, τα βάζετε στο ψυγείο για να παγώσουν.

Πριν σερβίρετε το ζελέ, προσθέτετε από πάνω την μους βανίλιας.

 

Zελέ φράουλας με κρέμα σαντιγί

Τι θα χρειαστείτε 

1 πακέτο ζελέ φράουλα

1 φλιτζάνι σαντιγί

Κομμένες φράουλες

Κομμένα ακτινίδια ή άλλο φρούτο της επιλογής σας

Τι πρέπει να κάνετε
 

Σε ένα σκεύος ρίξτε τη σκόνη του ζελέ φράουλας και προσθέστε το φλιτζάνι με το ζεστό νερό. Ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η σκόνη. 

Στην συνέχεια σε ψηλά ποτήρια του κρασιού, τοποθετείστε στην μία άκρη το ακτινίδιο ή το φρούτο της επιλογής σας.

Έπειτα βάλτε λίγο από το μείγμα του ζελέ στο ποτήρι, όπως φαίνεται στο βίντεο και αφήστε το να παγώσει.

Ανακατεύετε σ’ ένα μπολ το υπόλοιπο ζελέ με την σαντιγί, μέχρι να πάρει ένα ροζ χρώμα και προσθέστε το μείγμα στα ποτήρια με το ζελέ. Βάλτε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν.

Πριν σερβίρετε προσθέστε στην κορυφή λίγη σαντιγί ακόμη και τις κομμένες φράουλες.

 
Γλυκό με ζελέ, κρέμα και μπισκότα

 Τι θα χρειαστείτε

2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ

3 φάκελοι κρέμα ζαχαροπλαστικής

Γάλα όσο γράφουν τα φάκελοι κρέμας+ 1 φλιτζάνι

3 φάκελοι ζελέ φράουλα ή άλλο της αρεσκείας σας

Φράουλες κομμένες σε ροδέλες

 Τι πρέπει να κάνετε

Βουτάτε τα μπισκότα του πρώτου πακέτου στο γάλα και τα στρώνετε στον πάτο ενός ταψιού.

Χτυπάτε την κρέμα με την ποσότητα γάλακτος που αναγράφεται στον φάκελο και την απλώνετε πάνω από τα μπισκότα.

Πάνω από την κρέμα τοποθετείτε τα υπόλοιπα μπισκότα και στη συνέχεια, βάζετε το ταψί στο ψυγείο.

Ετοιμάζετε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες και το βάζετε σε ένα μπολ στο ψυγείο μέχρι να αρχίζει να πήζει ελαφρώς.

Όταν το ζελέ είναι έτοιμο, το απλώνετε πάνω στο ταψί και έπειτα βάζετε τις φράουλες  αφού τις έχετε κόψει σε ροδέλες. Βάζετε ξανά το ταψί στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά.

Πηγή :cookpad.com, mama365.gr

Αφηστε καποιο σχολιο