Μακριά και όμορφα μαλλιά - 7 tips για να μακρύνουν γρηγορότερα

Εντυπωσιακά και τα κοντά μαλλιά, αλλά τα μακριά έχουν άλλη χάρη! Συνηθίζουμε-τουλάχιστον εμείς!- κάθε φορά που τα κόβουμε, μετά από λίγο να το μετανιώνουμε. Αλλά ακόμη κι αν δεν μας… νιώθετε και απλά τα μαλλιά σας δεν μεγαλώνουν γρήγορα, τότε αυτά τα δοκιμασμένα tips θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε το μήκος που επιθυμείτε.

[7 tips για να μακρύνουν τα μαλλιά σας γρηγορότερα]

Λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας είναι γεμάτο βιταμίνες, μέταλλα, αντιμυκητιακά και αντιοξειδωτικά στοιχεία που το καθιστούν ευεργετικό για το δέρμα και τα μαλλιά. Χρησιμοποιήστε το και σαν μάσκα μαλλιών. Ζεστάνετε 4 κουταλάκια του γλυκού λάδι καρύδας σε μία κατσαρόλα για μερικά λεπτά. Όταν αρχίσει και κρυώνει απλώστε το στα μαλλιά σας και τυλίξτε τα με μια πετσέτα για καλύτερη απορρόφηση. Στην συνέχεια, λουστείτε.

Συχνό κούρεμα στις άκρες

Τα μαλλιά είναι γνωστό πως χρειάζονται την δική τους ξεχωριστή φροντίδα και αυτό συνεπάγεται από τακτικό κούρεμα στις άκρες. Οι ξηρές άκρες δημιουργούν ψαλίδα που καταστρέφει τις ίνες της τρίχας. Σύμφωνα με τους κομμωτές το κατάλληλο διάστημα που πρέπει να κουρεύεστε είναι 6 με 8 περίπου εβδομάδες.

Κρύο νερό

Το κρύο νερό ανοίγει τους πόρους και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθώντας έτσι τα μαλλιά να μεγαλώσουν πιο γρήγορα. Αφού εφαρμόσετε το κλασικό conditioner ή τη μάσκα, όπως πάντα, ξεβγάλετέ τα με κρύο νερό. Εκτός από αρκετά... εκατοστά, το κρύο νερό θα προσδώσει επιπλέον λάμψη στα μαλλιά σας.

Μην λούζεστε καθημερινά

Το καθημερινό λούσιμο μπορεί να βλάψει την ποιότητα της τρίχας και να ξηράνει τα μαλλιά σας. Τα περισσότερα σαμπουάν που χρησιμοποιούμε περιέχουν μεγάλη ποσότητα χημικών ουσιών που καταστρέφουν τις ίνες των μαλλιών. Το ιδανικό είναι να λούζεστε δυο με τρεις φορές την εβδομάδα και να περιορίσετε την ποσότητα του σαμπουάν.

Περιόρισε το πιστολάκι και το σίδερο ισιώματος

Εκτός από τις χημικές διεργασίες που ταλαιπωρούν τα μαλλιά (βαφές, ανταύγειες, περμανάντ κλπ), το σίδερο ισιώματος και το πιστολάκι, κατατάσσονται στις συσκευές τις οποίες θα πρέπει να αποφεύγετε σε καθημερινή βάση, επιλέγοντας τη χρήση τους μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και μόνο αφού έχετε απλώσει στα μαλλιά σας προηγουμένως ένα προϊόν προστασίας από τη θερμότητα. Διαφορετικά, η τρίχα καταστρέφεται και τα μαλλιά γίνονται αδύναμα και δεν μακραίνουν.

Μάσκα με αλόη και μέλι

Ένας από τους καλύτερους συνδυασμού για να ενδυναμώσετε τα μαλλιά σας και να μακρύνουν πιο γρήγορα είναι ο συνδυασμός αλόης και μελιού. Φτιάξτε τη δική σας μάσκα με 3 κουταλιές της σούπας αλόη και 3 κουταλιές της σούπας μέλι. Εφαρμόστε το μείγμα στα μαλλιά, κάνοντας μασάζ στο κρανίο. Αφήστε την να ενεργήσει για 20 λεπτά και ξεβγάλατε με κρύο νερό.

Βιταμίνη 12

Αν τα μαλλιά σας δεν μακραίνουν γρήγορα, τότε πρέπει να εξετάσετε μήπως έχετε έλλειψη βιταμίνης Β12, η οποία αδυνατίζει την τρίχα αλλά και τον ρυθμό που μεγαλώνουν οι τρίχες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και αν δώσει την έγκρισή του, μπορείτε να πάρετε κάποια συμπληρώματα. Διαφορετικά υπάρχουν τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β12 όπως το συκώτι, το μοσχάρι, το αρνί, τα ψάρια, τα αυγά, αλλά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

mama365.gr