Συνταγή για φασολάκια λαδερά

  • Πέμπτη, 27 Ιούνιος 2019 08:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Αν υπάρχει ένα κλασικό πιάτο του καλοκαιριού που εκπροσωπεί επάξια τα λαδερά, αυτό είναι τα φασολάκια. Μια κλασική συνταγή για να το δοκιμάσετε.


Γεμιστά, φασολάκια, μπάμιες, μπριαμ... τα πιο χαρακτηρστικά πιάτα του καλοκαιριού στην κατηγορία που μόνο στην ελληνική κουζίνα απαντά κανείς και την οποία και αποκαλούμε με μια λέξη «λαδερά».

Υλικά
500γρ. φασολάκια φρέσκα
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 μέτριες πατάτες
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή 300γρ χυμό τομάτας
1 κ.σ. πελτέ
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Φρέσκο μαϊντανό
Φρέσκια ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να κάψει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε να γυαλίσουν
Προσθέτουμε τα φασολάκια και γυρίζουμε να μαραθούν ελαφρά. Προσθέτουμε και τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε και τον πελτέ να λιώσει
Τέλος, ρίχνουμε την τομάτα και ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού. Αλατοπιπερώνουμε.
Σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά να σιγοψηθεί το φαγητό. Λίγο πριν κλείσουμε τη φωτιά προσθέτουμε τα μυρωδικά κι ανακατεύουμε.
Πηγή: iefimerida.gr