Σαλάτα με καρπούζι και φέτα

  • Τρίτη, 25 Ιούνιος 2019 08:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Οσο η θερμοκρασία παραμένει υψηλή, τόσο χρειαζόμαστε συνταγές ελαφριές και δροσερές για μεσημεριανό. Τι θα λέγατε για μια σαλάτα καρπούζι με φέτα;

Ο συνδυασμός που φωνάζει ελληνικό καλοκαίρι μπορεί να συνδυαστεί με σπανάκι, ελαιόλαδο και μερικά ακόμη απολαυστικά μυρωδικά σε μια σαλάτα - όνειρο για όσους προσέχουν τη διατροφή τους ή απλά θέλουν κάτι ελαφρύ τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες.

Το καρπούζι σύμμαχος της ενυδάτωσης το καλοκαίρι
Το καρπούζι, όπως όλα τα φρούτα, είναι φτωχό σε θερμίδες και λιπαρά. Ένα φλιτζάνι καρπούζι αποδίδει μόνο 46 θερμίδες. Το γλυκό καρπούζι βοηθάει και στην ενυδάτωση του οργανισμού, πολύ σημαντική ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς το 92% του φρούτου αποτελείται από νερό. Αποτελεί εξαιρετική πηγή καλίου, βιταμίνης Α, Β6, Β1 και C.

Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι ακόμη και τα σπόρια του καρπουζιού είναι θρεπτικά. Περιέχουν πρωτεΐνη, καλά ακόρεστα λιπαρά οξέα, μαγνήσιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Ωστόσο, υπάρχει τρικ, να κόψετε το καρπούζι με σωστό τρόπο, ώστε να μπορέσετε να αφαιρέσετε τα κουκούτσια σε χρόνο μηδέν.


Υλικά
500γρ. καρπούζι κομμένο σε μικρά κυβάκια και χωρίς κουκούτσια
200γρ φύλλα baby σπανάκι
2 κ.σ. κολοκυθόσπορους ανάλατους
200 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
Θυμάρι ξηρό
Για την βινεγκρέτ: 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ξίδι
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το καρπούζι και τα φύλλα σπανάκι
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ. Περιχύνουμε τη μισή ποσότητα πάνω από το καρπούζι και το σπανάκι και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε στο μπολ τη φέτα και τον κολοκυθόσπορο και περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ
Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και σερβίρουμε
Πηγή: iefimerida.gr