Ιστορικό Μουσείο Κρήτης: Καλοκαιρινά εργαστήρια-σεμινάρια για μικρούς και μεγάλους

Εργαστήρια-σεμινάρια για οικογένειες,ενήλικες και παιδιά προσφέρει αυτό το καλοκαίρι το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης   με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.

Ειδικότερα:

Για οικογένειες

Κίνηση μέσα και έξω από την αγκαλιά, για βρέφη και γονείς με τη Δήμητρα Δασκαλάκη

Διάρκεια Προγράμματος: Σάββατο 13, 20, 27 Ιουλίου.

Ώρες: 11:00-12:30.

Ηλικίες: 12 μηνών έως 3,5 ετών.

Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να προσφέρει στα νήπια ερεθίσματα με ιδιαίτερα παιχνίδια κίνησης στα οποία οι γονείς θα έχουν ενεργό ρόλο. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε τρεις κύκλους με ιδιαίτερη θεματική, πολλή κίνηση και αμέτρητες αγκαλιές.

Για παιδιά

Ανακαλύπτοντας την Επιστήμη μέσα από εμπειρίες Τέχνης  στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης με τον Μάνο Ορφανάκη.

Διάρκεια προγράμματος: 15-19 Ιουλίου.

Ώρες: 10:00-14:00.

Ηλικίες: 10-13 ετών.

Κόστος συμμετοχής: 60 ευρώ.

Αν σου αρέσει η Φυσική, η Χημεία και η Αστρονομία, αν σου αρέσει να πειραματίζεσαι με υλικά και τεχνικές, να ανακαλύπτεις τον κόσμο, να κατασκευάζεις παιχνίδια και ταυτόχρονα να ανακαλύπτεις την Ιστορία και την Τέχνη του τόπου σου, τότε σίγουρα πρέπει να συμμετέχεις στην Εβδομάδα Επιστήμης του Ι.Μ.Κ.

Ξεκινώντας από το Ιστορικό Μουσείο,

γνωρίζω και βιώνω την ιστορία της πόλης μου. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πολιτιστικής Περιήγησης με τη Φανή Καμπάνη.

Διάρκεια Προγράμματος: 29 Ιουλίου-2 Αυγούστου.

Ώρες: 10:00-14:00.

Ηλικίες: 10-13 ετών.

Κόστος συμμετοχής: 60 ευρώ.

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα, για παιδιά των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και των πρώτων του Γυμνασίου, στη διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιηθούν περιηγήσεις πολιτισμού με αφορμή τα εκθέματα και τις συλλογές του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. Καθημερινά, με αφορμή ένα έκθεμα ή μια Συλλογή του Μουσείου, θα πραγματοποιείται επίσκεψη σε άλλα σημεία ειδικού πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Μέσα από αυτή τη βιωματική δράση με την τέχνη, την αρχαιολογία και την αρχιτεκτονική, επιδιώνεται η συνειδητοποίηση πως οι χώροι πολιτισμού της πόλης μας συνδέονται και συμπληρώνουν το παζλ της ανθρώπινης καλλιτεχνικής δραστηριότητας στην ιστορική γραμμή του χρόνου, καταδεικνύοντας ταυτόχρονα τις ιδιαιτερότητες της τοπικής ιστορίας και το ιστορικό βάθος της πόλης μας. Στην ολοκλήρωση κάθε ενότητας, καθημερινά, θα πραγματοποιείται εικαστική δραστηριότητα.

Προσφέρονται υλικά για κατασκευές και δωρεάν είσοδος σε όλους τους χώρους επίσκεψης. Το πρόγραμμα θα υλοποιήσει η Φανή Καμπάνη, υπεύθυνη του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ι.Μ.Κ-αρχαιολόγος-μουσειολόγος.

 Για ενήλικες

Εργαστήριο θεάτρου για ενήλικες.

Θεατρικές διαδρομές στις Συλλογές του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

με τη Σοφία Δερμιτζάκη

Διάρκεια προγράμματος: 26-27-28 Ιουνίου και 1-5 Ιουλίου.

Ώρες: 10:00-14:00.

Κόστος συμμετοχής: 60 ευρώ.

Το  Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, συνεχίζοντας την εξωστρεφή του δράση, οργανώνει θεατρικό εργαστήρι για ενηλίκους (ηθοποιούς, ερασιτέχνες, εκπαιδευτικούς και γενικότερα λάτρεις της θεατρικής πράξης), το οποίο θα πραγματοποιηθεί εντός του Μουσείου και θα αντλήσει το υλικό του από τις εκθέσεις του. Στόχος του εργαστηρίου, είναι ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο, μέσα από σημαντικά πολιτιστικά και ιστορικά γεγονότα.   Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρεισφρήσουν, όχι μόνο κοινωνικά, πολιτικά και ιστορικά, στα γεγονότα, αλλά συναισθηματικά, σωματικά, βιωματικά. Θα ανακαλέσουν μνήμες της ιστορίας τους, που μπορεί να βρίσκονται καλά κρυμμένες στα βάθη των χρόνων, αλλά ο καθένας από εμάς τις έχει χαραγμένες μέσα του. Οι 17 αιώνες τοπικής Ιστορίας αποτελούν έμπνευση και οι συλλογές του Ι.Μ.Κ. ζωντανεύουν. Στο τέλος του εργαστηρίου, θα γίνει ανοιχτή παρουσίαση, μέσα στο Μουσείο.

Σχεδιασμός εργαστηρίων-Υπεύθυνη δράσης: Φανή Καμπάνη, Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ι.Μ.Κ.

Πρακτικές Πληροφορίες:

Τηλέφωνα για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 2810-283219

καθημερινά 9:00-17:00, www.historical-museum.gr

Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: Έκπτωση 20%.