Οι 10 πιο δημοφιλείς ημερομηνίες για να παντρευτείτε το 2019

Μήπως προγραμματίζετε να παντρευτείτε φέτος; Συγχαρητήρια! Ποια είναι όμως η καλύτερη ημερομηνία για τον τέλειο γάμο που πάντα ονειρευόσασταν; Η ιστοσελίδα Zola, που ειδικεύεται στους γάμους, επέλεξε τις 10 πιο δημοφιλείς ημερομηνίες για το 2019.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πρόσφατης έρευνας του Zola, που εξέτασε τα δεδομένα των χρηστών της που πρόκειται να παντρευτούν το 2019, υπάρχουν τρεις μήνες που φαίνεται πως συγκεντρώνουν τις 10 πιο δημοφιλείς ημερομηνίες για γάμο φέτος. Και είναι ο Ιούνιος, ο Σεπτέμβριος ή ο Οκτώβριος.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη ιστοσελίδα, η πιο δημοφιλής ημερομηνία γάμου για το 2019 είναι το Σάββατο 12 Οκτωβρίου. Το Insider μίλησε με την διευθύντρια του Zola, Τζένιφερ Σπέκτορ, η οποία είπε: «Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως το φθινόπωρο είναι τόσο δημοφιλές, γιατί η θερμοκρασία είναι ήπια, οι φωτογραφίες είναι τέλειες και αποφεύγετε την καλοκαιρινή περίοδο όπου πολλοί καλεσμένοι μπορεί να θέλουν να πάνε διακοπές».

Επίσης, κάθε μία από τις 10 δημοφιλείς ημερομηνίες πέφτει Σάββατο, κάτι που δεν αποτελεί και τόσο έκπληξη. Οι Σαββατιάτικοι γάμοι μπορεί να είναι ακριβότεροι, αλλά την ίδια στιγμή κανείς από τους καλεσμένους δεν πρέπει να ξυπνήσει την άλλη μέρα νωρίς για να πάει στην δουλειά.

Ποιες είναι όμως αυτές οι 10 δημοφιλέστερες ημερομηνίες γάμου για το 2019:

Σάββατο 12 Οκτωβρίου
Σάββατο 5 Οκτωβρίου
Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου
Σάββατο 19 Οκτωβρίου
Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου
Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου
Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου
Σάββατο 1 Ιουνίου
Σάββατο 22 Ιουνίου
Σάββατο 26 Οκτωβρίου

Γάμος Παρασκευή Vs γάμος Κυριακή
Η Zola διαπίστωσε επίσης πως οι γάμοι τις Παρασκευές είναι πλέον μια όλο και πιο δημοφιλής επιλογή σε σχέση με τους κυριακάτικους γάμους.

Οι γάμοι το βράδυ της Παρασκευής έρχονται στην δεύτερη θέση όσον αφορά στην δημοτικότητα. Είναι λιγότερο ακριβοί από τους γάμους του Σαββάτου και πιο βολικοί από έναν γάμο την Πέμπτη το βράδυ. Και παρόλο που τεχνικά μπορεί να είναι σε μια ημέρα της εβδομάδας, ωστόσο είναι πιο βολικοί από την Κυριακή, δεδομένου ότι οι περισσότεροι καλεσμένοι δεν εργάζονται την επόμενη ημέρα. Όπως λέει η Σπέκτορ, «Οι περισσότεροι επισκέπτες έχουν ήδη ταξιδέψει για έναν γάμο που θα γίνει την Παρασκευή, επομένως έχουν όλο το Σαββατοκύριακο για να διασκεδάσουν».

Η επιλογή της σωστής ημερομηνίας είναι όμως κάτι παραπάνω από μια απλή τάση
Η κατάλληλη ημερομηνία για να παντρευτείτε είναι φυσικά το πιο σημαντικό βήμα στον προγραμματισμό του γάμου σας, ωστόσο δεν μπορεί μια τάση να καθορίζει πάντα και την επιλογή. Εξαρτάται και από το πώς θέλετε τον γάμο σας. Όπως λέει η Σπέκτορ: «Καθορίστε το θέμα προτού επιλέξετε τον τόπο και την ημερομηνία. Αν θέλετε γάμο έναν πιο ανέμελο και μποέμ γάμο, που θα γίνει σε παραλία, δεν μπορείτε να επιλέξετε τους χειμερινούς μήνες. Γόβες στιλέτο και άμμος, πραγματικά δεν πάνε».

Για εξοικονόμηση χρημάτων, αποφύγετε τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο
Οι αίθουσες δεξιώσεων συχνά ανεβάζουν τις τιμές τους όταν πρόκειται για τις περιόδους αιχμής. Έτσι, αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, επιλέξτε μια διαφορετική εποχή του έτους ή μια άλλη ημέρα της εβδομάδας και όχι το Σάββατο. Όπως λέει και η διευθύντρια του Zola: «Να είστε ευέλικτοι με την ημερομηνία σας. Θα μπορέσετε να κάνετε μεγαλύτερες διαπραγματεύσεις εάν επιλέξετε μια Παρασκευή ή μια Κυριακή».

Η Σπέκτορ συνιστά επίσης να έχετε στο νου σας τα χρήματα που θέλετε να ξοδέψετε, ευθύς εξαρχής. Σας συμβουλεύει να ρωτήσετε τον εαυτό σας «Είναι πιο σημαντικό το catering, οι φωτογραφίες ή η γαμήλια τούρτα;» και προσθέτει πως για την ίδια ο στολισμός δεν ήταν η πρώτη της προτεραιότητα, γι’ αυτό και μείωσε το κόστος, διακοσμώντας με πρασινάδα και κεριά. «Ήταν πού ρομαντικά και οικονομικά».

Μπορεί ο Ιούνιος, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος να είναι πολύ δημοφιλείς μήνες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως σε οποιονδήποτε άλλο μήνα δεν θα έχετε έναν φανταστικό και αξέχαστο γάμο. Όπως λέει η Σπέκτορ: «Δεν υπάρχει πραγματικά καλύτερη εποχή για να παντρευτεί κανείς. Όμορφοι γάμοι μπορούν να γίνουν όλο τον χρόνο».
iefimerida.gr