Εκπληκτικά γλυπτά από άμμο ... αναδύονται στην παραλία της Αμμουδάρας

  • Τετάρτη, 5 Ιούνιος 2019 10:42
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

– Έως 25 Ιουνίου το μοναδικό στην Ελλάδα φεστιβάλ με τα έντονα περιβαλλοντικά μηνύματα – Αναλυτικά τα σημεία του φεστιβάλ – Κώστας Μαμουλάκης: Ελάτε στην Αμμουδάρα και θαυμάστε την δουλειά των εξαίρετων καλλιτεχνών

 

Εκπληκτικά γλυπτά με μηνύματα για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος από τη ρύπανση «αναδύονται» στην παραλία της Αμμουδάρας, στο πλαίσιο του μοναδικού και πρωτότυπου Φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο που ξεκίνησε το Σάββατο 1 Ιουνίου.

 

Οι γλύπτες που δημιουργούν στην Κρήτη, στέλνουν φιλοπεριβαλλοντικά μηνύματα σε όλο τον κόσμο, με θαυμάσια έργα τέχνης. Οι ανθρώπινες φιγούρες και τα ψάρια που προσπαθούν να απεγκλωβιστούν το πλαστικό, άρχισαν να δημιουργούνται από τους καλλιτέχνες που λαμβάνουν μέρος στο 4ο Φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο, το οποίο ως γνωστό, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μαλεβιζίου και υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης. Θα ακολουθήσουν οι αστερίες και οι μορφές που παλεύουν με το πλαστικό αλλά και περίεργα κάστρα.

 

Στο 4ο Φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο, που διοργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο Μονής Μαλεβιζίου με συντονιστή τον γλύπτη Μανώλη Χαρκούτση, λαμβάνουν επίσης μέρος οι καλλιτέχνες Αμαλία Φλώρου, Λήδα Παυλή, Αντώνης Πετράκης και Στρατής Καβαρνός.

 

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης προσκαλεί όλο τον κόσμο να επισκεφτεί την Αμμουδάρα και να δει από κοντά την εξαιρετική δουλειά των καλλιτεχνών τονίζοντας: «Η Αμμουδάρα πρωταγωνιστεί για μια ακόμα χρονιά στην τουριστική προβολή του τόπου μας με γλυπτά από άμμο που εντυπωσιάζουν, ενώ παράλληλα, από το Μαλεβίζι στέλνονται ισχυρά μηνύματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Με την ευκαιρία μάλιστα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος όπως έχει καθιερωθεί η 5η Ιουνίου, σας προσκαλώ να έρθετε στην Αμμουδάρα, να θαυμάσετε τη δουλειά των εξαίρετων καλλιτεχνών, να δημιουργήσετε κι εσείς τα δικά σας γλυπτά στην άμμο και να ενισχύσετε ακόμα περισσότερο το μήνυμα».

 

«Η τέχνη έχει τη δυνατότητα να στείλει ισχυρά μηνύματα. Και το φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο, χώρος δημιουργίας των καλλιτεχνών, στέλνει ισχυρό μήνυμα, επίκαιρο όσο ποτέ, για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος από τη ρύπανση» επεσήμανε με δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης αρμόδιος σε θέματα Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης και πρόσθεσε : «Εύχομαι καλή επιτυχία στους καλλιτέχνες που δημιουργούν στο φιλόξενο νησί μας».

 

Αναλυτικά, τα τέσσερα σημεία όπου φιλοτεχνούνται γλυπτά μέχρι τις 25 Ιουνίου είναι:

-

-

-

-

 

Τα γλυπτά, εκτός απροόπτου, θα παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, όπως έγινε τα τρία προηγούμενα χρόνια.  Κεντρικό μήνυμα του φεστιβάλ είναι και φέτος «Δεν το βάζω κάτω! Καθαρές θάλασσες! Καθαρές παραλίες!»

 

Οι επιχειρήσεις οι οποίες στηρίζουν το μοναδικό στην Ελλάδα θεσμό είναι:

 

-

Χρυσοί χορηγοί : TUI Magic Life Candia Maris, Apollonia Beach City Resort & Spa, ΑΝΕΚ – Blue Star Ferries
Αργυροί χορηγοί : Cretan Holidays, Φροντιστηριακός Όμιλος ΕΝΑ, Let´s Wash, ξενοδοχεία Santa Marina Beach, Μαριλένα και Γοργόνα,  Μεταξαράκη Διαφημιστική, ERGO Καλουδάκης, Γερανοί Μαλλιαράκης και  ΠΛΕΚΤΑΜ.

-