Παϊδάκια αρνίσια με αρωματική μαρινάδα

  • Δευτέρα, 3 Ιούνιος 2019 08:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Τα παϊδάκια μας αρέσουν πολύ, είτε πρόκειται για τα ελαφριά παϊδάκια κοτόπουλου είτε για τα πιο “μερακλίδικα” αρνίσια. Για να γίνουν ακόμη πιο απολαυστικά, είναι απαραίτητο να τα μαρινάρετε καλά και με υπομονή σε μια αρωματική μαρινάδα.

Μερίδες:8 Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:40′ Έτοιμο σε:55′ Χρόνος αναμονής:12 ώρες

της Ντίνας Νικολάου

Υλικά
2 κιλά παϊδάκια αρνίσια
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη μαρινάδα
2/3 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 γαρίφαλα
4 κεδρόκοκκους
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού εστραγκόν ξερό
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό

Διαδικασία
Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας.

Ρίχνετε μέσα στην μαρινάδα τα παϊδάκια αφού τα αλατοπιπερώσετε καλά, ανακατεύετε καλά και σκεπάζετε το σκεύος με μεμβράνη. Τα αφήνετε στο ψυγείο για 12 ώρες να μαριναριστούν καλά.

Ψήνετε τα παϊδάκια στο φούρνο ή στα κάρβουνα, αλείφοντας τα τακτικά με τη μαρινάδα τους.

olivemagazine.gr