Γλυκό με μαρέγκες, κρέμα και φράουλες

  • Κυριακή, 2 Ιούνιος 2019 18:33
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Αέρινο γλυκό με τραγανές και μαστιχωτές μαρέγκες, κρέμα και λαχταριστή σάλτσα από φράουλες ή φρούτα του δάσους. Ένας συνδυασμός του ονείρου!

Προετοιμασία: 0:20′ Εύκολη Μερίδες: 8

 

Υλικά 
Για την κρέμα
300 γραµ. κρύα κρέμα γάλακτος 35%
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200 γραµ.)
2 κ.σ. άχνη
Για το γλυκό
20 μαρέγκες λευκές ή χρωματιστές
1 λίτρο παγωτό βανίλια
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κεσεδάκι φράουλες ώριμες (ή φρούτα δάσους)
λίγα φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)
λίγα φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση
Για το εύκολο γλυκό με μαρέγκες, κρέμα και φράουλες, πρώτα φτιάχνουμε την εύκολη σάλτσα από φράουλα ή φρούτα του δάσους. Τις μαρέγκες πρέπει να τις έχετε έτοιμες από πριν, σύμφωνα με τη συνταγή για τραγανές μαρέγκες που σας έχω εδώ, ή να τις αγοράσετε από ζαχαροπλαστείο.

Για την εύκολη σάλτσα με φράουλες
Καθαρίζουμε και κόβουμε στη μέση τις φράουλες. Πασπαλίζουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη. Λιώνουμε με τα χέρια και γίνεται ωμή σάλτσα φράουλας. Τη βάζουμε στο ψυγείο.

Για την κρέμα
Παγώνουμε ένα μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη για 10′. Ρίχνουμε μέσα την παγωμένη κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά και την άχνη και χτυπάμε με σύρμα ή μίξερ χειρός για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει η κρέμα παχύρευστη. Προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ να ενωθούν κρέμα και γιαούρτι. Παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.

Στήνουμε το γλυκό
Σε διάφανο γυάλινο μπολ, κάνουμε στρώσεις παγωτό, φράουλες ή φρούτα του δάσους, χτυπημένη κρέμα και μαστιχωτές μαρέγκες. Ενδιάμεσα ρίχνουμε λίγη σάλτσα φρούτων (φράουλα ή φρούτα του δάσους). Σπάστε μερικές μαρέγκες μέσα στο μείγμα για πιο ωραία υφή. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα φρούτων και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με σπασμένες μαρέγκες. Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και αν θέλουμε ψίχα φιστίκι Αιγίνης ωμό.

Σερβίρουμε το γλυκό αμέσως, με το μπολ στο τραπέζι. Σερβίρεται με κουτάλι

argiro.gr