Εκπληκτικά έργα τέχνης στην άμμο - Ξεκινά το Φεστιβάλ Γλυπτικής στην παραλία της Αμμουδάρας

  • Σάββατο, 1 Ιούνιος 2019 08:10
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Εκπληκτικά έργα τέχνης που αναμένεται να αποτελέσουν και φέτος τον «ιμάντα» για την προβολή του δήμου Μαλεβιζίου και γενικότερα της Κρήτης στην υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό, προετοιμάζονται να φιλοτεχνήσουν οι καλλιτέχνες οι οποίοι θα πάρουν μέρος στο 4ο Φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο, που θα ξεκινήσει σήμερα 1 Ιουνίου στην Αμμουδάρα.

Το πρωτότυπο εικαστικό γεγονός και φέτος τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μαλεβιζίου και διοργανώνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Για μια ακόμα χρονιά, οι καλλιτέχνες που θα πάρουν μέρος στο φεστιβάλ θα στείλουν μήνυμα, μέσα από τα έργα τους, για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος από τη ρύπανση. Και φέτος τα εφήμερα έργα τέχνης, ύψους ακόμα και τριών μέτρων, θα είναι αφιερωμένα στο περιβάλλον, καθώς το φεστιβάλ έχει θέμα «Δεν το βάζω κάτω! Καθαρές θάλασσες! Καθαρές παραλίες!».

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από τη 1 έως και τις 25 Ιουνίου, με τους καλλιτέχνες να φιλοτεχνούν τα έργα από άμμο σε τέσσερα σημεία της Αμμουδάρας. Στη συνέχεια τα μοναδικά γλυπτά θα παραμείνουν στις παραλίες, εκτός απροόπτου, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ως αξιοθέατα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής. Όπως είναι γνωστό, κάθε χρόνο το φεστιβάλ «μαγνητίζει» το ενδιαφέρον των τοπικών, των αθηναϊκών αλλά και των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι, μέσα ενημέρωσης από την Ευρώπη, την Ασία, την Αμερική αλλά και την μακρινή Αυστραλία με εκτενή αφιερώματά τους παρουσίασαν το εικαστικό γεγονός. Το φιλοπεριβαλλοντικό του μήνυμα αλλά και η πρωτοτυπία του, (μόνο δύο ανάλογα φεστιβάλ γίνονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη) συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Συγχρόνως όμως, άπειρες είναι οι φωτογραφίες και τα βίντεο με εικόνες από το φεστιβάλ που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, μέσω των αναρτήσεων σε social media από τους επισκέπτες της περιοχής.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο Μονής Μαλεβιζίου , με συντονιστή τον γλύπτη Μανώλη Χαρκούτση.