Ένα σαλόνι κομμωτικής διαφορετικό από τα άλλα - Βλέπουν έργα τέχνης αντί τα πρόσωπα τους οι πελάτες

Οι άνθρωποι κοιτούν έργα τέχνης και όχι τη δική τους αντανάκλαση στο DKUK, κομμωτήριοστο νότιο Λονδίνο, σχεδιασμένο από το Sam Jacob Studio.

Το κομμωτήριο, που βρίσκεται ανάμεσα σε μια σειρά καταστημάτων σε κεντρική οδό του Πέκαμ στο Λονδίνο μπορεί να αναδειχθεί σε ένα υβρίδιο πολιτισμού, εκπαίδευσης και επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ο χώρος είναι χωρισμένος σε δύο ισομεγέθη τμήματα, σύμφωνα με το Dezzen και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Το πρώτο, στο οποίο εργάζονται οι κομμωτές, είναι λιτό και έχει απλά, μαύρα δάπεδα και λευκούς τοίχους.

Οι καθρέφτες έχουν αντικατασταθεί από διάφορα έργα τέχνης, τα οποία οι πελάτες μπορούν να κοιτάζουν, ενώ απολαμβάνουν ένα κούρεμα ή ένα χτένισμα.

Στο πίσω μέρος του καταστήματος μία μεγάλη κίτρινη κατασκευή διαθέτει ενσωματωμένα γραφεία, στα οποία το προσωπικό μπορεί να καθίσει και να εργαστεί, καθώς και ανοιχτά ράφια.

Στον ίδιο χώρο εμφανίζεται μία διάφανη καμπίνα, η οποία με το πάτημα ενός διακόπτη γίνεται καθρέφτης και επιτρέπει στους πελάτες να δουν το τελικό αποτέλεσμα.

Ο κεντρικός χώρος χρησιμεύει επίσης ως γκαλερί και το τρέχον διάστημα φιλοξενεί έκθεση με τίτλο Museum Show, την οποία επιμελήθηκε ο αρχιτέκτονας Σαμ Γιάκομπ καλώντας δημιουργούς να φανταστούν εκ νέου πώς είναι ένα Μουσείο.

Το υπόγειο του καταστήματος είναι ταυτόχρονα χώρος φιλοξενίας καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και ακαδημία κομμωτικής.

ΑΠΕ ΜΠΕ