Μεταβολισμός και αδυνάτισμα: Πώς να αυξήσετε τον ρυθμό που καίτε θερμίδες


Το βάρος σας είναι μια “πράξη εξισορρόπησης” και οι θερμίδες είναι μέρος αυτής της εξίσωσης. Οι διάφορες “εξειδικευμένες” δίαιτες μπορεί να σας υπόσχονται ότι η καταμέτρηση των υδατανθράκων ή η κατανάλωση μόνο μιας τροφής (πχ γκρέιπφρουτ) θα κάνει τα κιλά να εξαφανιστούν.

Μεταβολισμός - Αλλά όταν πρόκειται να ασχοληθείτε σοβαρά με ττο αδυνάτισμα, τότε οι θερμίδες είναι εκείνες που μετρούν πάντα.

Η απώλεια βάρους επιτυγχάνεται όταν καίτε περισσότερες θερμίδες από όσες παίρνετε. Τόσο απλά! Μπορείτε να το κάνετε αυτό με τη μείωση των επιπλέον θερμιδών από τροφές και ποτά, η/και αυξάνοντας τις θερμίδες που καίγονται μέσα από τη σωματική δραστηριότητα και τον μεταβολισμό σας.

Δείτε μερικούς τρόπους να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας:

Αυξομείωση έντασης στην άσκηση

Την επόμενη φορά που θα πάτε για τρέξιμο, κολύμπι, ή ακόμα και για μια απλή βόλτα με τα πόδια, δοκιμάστε να ανεβάσετε ένταση και ρυθμό για 30 δευτερόλεπτα κάθε φορά, προτού επιστρέψετε στην κανονική ταχύτητα και ρυθμό αργότερα. Αυτή η τεχνική θα σας βοηθήσει να καταναλώνετε περισσότερο οξυγόνο και να αναγκάζετε τα μιτοχόνδρια στον οργανισμό σας να εργαστούν ακόμα σκληρότερα για να κάψει την ενέργεια που χρειάζεστε. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να ασκείστε για λιγότερο χρόνο.

Ω-3 λιπαρά οξέα

Τα Ω-3 λιπαρά οξέα εξισορροπούν το σάκχαρο στο αίμα και μειώνουν τη φλεγμονή, βοηθώντας στη ρύθμιση του μεταβολισμού. Μπορούν επίσης να μειώσουν την αντίσταση στην λεπτίνη (ορμόνη), που οι ερευνητές έχουν συνδέσει με το πόσο γρήγορα καίει το λίπος ο οργανισμός.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, αλλά έρευνες δείχνουν ότι περιέχει ουσίες που μπορούν να αυξήσουν τον μεταβολισμό σας. Συγκεκριμένα, εκείνοι που πίνουν πράσινο τσάι χάνουν περισσότερο σωματικό βάρος από όσους δεν πίνουν τσάι. Οι κατεχίνες που περιέχει βελτιώνουν την οξείδωση του λίπους και την παραγωγή θερμότητας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, για να το πετύχετε αυτό πρέπει να καταναλώνετε περίπου 250 ml πράσινου τσαγιού την ημέρα, κάτι που από μόνο του θα κάνει τον οργανισμό σας να κάψει 90 θερμίδες παραπάνω.

Πηγή: http://www.health.com