Τέσσερις χρυσοί κανόνες για υπέροχα μαλλιά - Tα βήματα για εντυπωσιακό αποτέλεσμα

Όπως σε κάθε θέμα ομορφιάς υπάρχουν διάφοροι “νόμοι” και κανόνες που δεν πρέπει να παραβλέπουμε, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά μας. Μερικές, βασικές οδηγίες που αν ακολουθούμε στη ρουτίνα περιποίησής τους, θα μας χαρίσουν υγεία και λάμψη στην όψη και το εσωτερικό της τρίχας! Πάμε λοιπόν, να τους μάθουμε! :

#1 Κεφάλαιο: Λούσιμο! Ακούμε τα τελευταία χρόνια, και απολύτως δικαιολογημένα πως δεν είναι καλό να πλένουμε πάρα πολύ συχνά τα μαλλιά μας, περίπου 1-2 φορές την εβδομάδα. Αυτό είναι αλήθεια και πρέπει να ακολουθούμε ανελλιπώς τον κανόνα, χωρίς βέβαια υπερβολές. Καλό είναι, να αποφεύγουμε τη συχνή χρήση των ξηρών σαμπουάν και των διάφορων σπρέι, ώστε να μη ξηράνουμε σε μεγάλο βαθμό το τριχωτό της κεφαλής!

#2 Το σωστό σχήμα και είδος χτένας που πρέπει να χρησιμοποιούμε είναι η πλατιά με τα λίγα και μεγάλα δόντια που ξεμπερδεύει τα μαλλιά μας. Και το επόμενο μυστικό; Χτένιζε τα μαλλιά σου πρώτα στις άκρες για να μην είναι μπερδεμένο εκείνο το σημείο και συνέχισε ύστερα από τις ρίζες και σε όλο το μήκος, ώστε να μη σπάει η τρίχα!

#3 Σε περίπτωση που σκέφτεσαι να προμηθευτείς κάποιο συμπλήρωμα ή βιταμίνη για την έξτρα περιποίηση και βελτίωση της ποιότητας της τρίχας, συμβουλεύσου πρώτα κάποιον δερματολόγο, ο οποίος είναι ικανός να γνωρίζει εάν πραγματικά το χρειάζεσαι και να σε καθοδηγήσει σε συγκεκριμένο προϊόν!

#4 Το πιο απλό και σημαντικότερο: Το βαμβάκι δεν είναι υγιές για τα μαλλιά, γι΄ αυτό επένδυσε σε μία μεταξένια μαξιλαροθήκη, η οποία δε σπάει και ενυδατώνει την τρίχα!

marieclaire.gr