Η 16χρονη ακτιβίστρια που προτάθηκε για Νόμπελ και αποτελεί το πιο δυναμικό κορίτσι του κόσμου

  • Τετάρτη, 15 Μάιος 2019 09:09
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπα

Μετά από χρόνια καταπίεσης και άνισων δικαιωμάτων, σήμερα οι γυναίκες έχουν καταφέρει να μπορούν να ονειρεύονται, να εκφράζονται και να κατακτούν τον κόσμο ελεύθερα. Μικρές και μεγάλες, μητέρες, σύζυγοι, επαγγελματίες, καλλιτέχνες, όλες οι γυναίκες μπορούν να τολμούν για όσα θέλουν, να τα διεκδικούν και να τα καταφέρνουν. Οι γυναίκες που είναι χαρούμενες με τη ζωή τους, που παλεύουν για ένα καλύτερο μέλλον και είναι ανεξάρτητες, είναι όλες οι γυναίκες του #Womanism. ενός κινήματος που φαίνεται να μεγαλώνει όλο και περισσότερο στα social media.

Μια από αυτές τις γυναίκες, η οποία φαίνεται μάλιστα ότι έχει κερδίσει τον τίτλο του πιο δυναμικού κοριτσιού στο πλανήτη, είναι η Greta Thunberg, η οποία είναι μόλις 16 ετών. Η μαθήτρια από την Σουηδία φαίνεται ότι διακατέχεται από επιμονή για να αλλάξει τον κόσμο. Με τις μακριές της κοτσίδες, το αθλητικό της μπουφάν και τα sneakers της, η 16χρονη διαμαρτύρεται κάθε Παρασκευή έξω από το Κοινοβούλιο της χώρας της, ολομόναχη, αψηφώντας τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Όπως χαρακτηριστικά είπε η Greta στην διάσκεψη για το κλίμα στο Νταβός «Δεν θέλω την ελπίδα σας. Δεν θέλω να είστε αισιόδοξοι. Θέλω να πανικοβληθείτε. Ενεργήστε σαν να έχει πάρει το σπίτι μας φωτιά. Επειδή αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή».

Μάλιστα η 16χρονη ακτιβίστρια είχε προταθεί για το Νόμπελ Ειρήνης, ενώ παράλληλε συνέχιζε τον αγώνα της και προσπαθούσε να ευαισθητοποιήσει τον πλανήτη και κυρίως τις νεότερες γενιές για την καταστροφή της γης και την περιβαλλοντολογική αλλαγή.

Κάπως έτσι κατάφερε την Παρασκευή 15 Μαρτίου 1,4 εκατομμύρια μαθητές από κάθε γωνιά της γης να βγουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν. Τα συνθήματα τους ήταν πολλά, ζωγραφισμένα μαζί με καρδιές σε χάρτινα πλακάτ.

Φαίνεται ότι αυτό το μικρό κορίτσι έχει καταφέρει να εμπνεύσει ολόκληρο τον κόσμο, αποτελώντας ένα μεγάλο σύμβολο για τις γυναίκες, αλλά και για το ανθρώπινο είδος.
Πηγή
pink.gr