Ακαδημία των Allegri - Oι Ομάδες Κυνηγιού του Κρυμμένου Θησαυρού στο Ηράκλειο απέκτησαν σύλλογο

Οι πρώτες εκλογές του Συλλόγου Φίλων Ομάδων Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού (ΚΚΘ) με την επωνυμία Η Ακαδημία των Allegri έγιναν στις 17 Απριλίου στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑΗ.

Όλα ξεκίνησαν το φθινόπωρο του 2002 όταν μια παρέα φίλων αποφάσισαν να διοργανώσουν Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού στο Ηράκλειο.

Το όλο εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία και η πόλη μας άλλαξε πολύ από τότε.  Δημιουργήθηκαν νέες παρέες που ήθελαν να μάθουν καλύτερα το Ηράκλειο και τα μυστικά του, γεννήθηκαν σημαντικές φιλίες ανάμεσά τους και η πόλη μας έγινε πιο ζωντανή τις μέρες της αποκριάς.

Οι “κυνηγοί” όμως δεν έμειναν στάσιμοι. Βρήκαν τους τρόπους να ξεσηκώσουν περισσότερο κόσμο καθώς και τα παιδιά της πόλης μας.

Το 2010 έγινε για πρώτη φορά Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού και το 2011 διοργανώθηκε το 1ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού Παραλίας.

Οι τρεις αυτοί θεσμοί μαζί με τη συμμετοχή όλων των ομάδων και των μελών τους, τόσο στις αποκριάτικες εκδηλώσεις όσο και στην καρναβαλική παρέλαση, έχουν δώσει άλλη πνοή στην πόλη μας.

Για την καλύτερη οργάνωση και συντονισμό όλων των παραπάνω εκδηλώσεων καθώς και την υλοποίηση νέων, δημιουργήθηκε πριν μερικά χρόνια μια οργανωτική επιτροπή η οποία και μεγάλωσε σημαντικά τη δυναμική όλων των εκδηλώσεών μας.

Πριν μερικούς μήνες κρίθηκε απαραίτητο αυτή η δυναμική να στηριχτεί σε έναν επίσημο σύλλογο με σκοπό να προσφέρει ακόμα περισσότερα πράγματα στις ομάδες αλλά και στην πόλη του Ηρακλείου και τους ανθρώπους της.

 H Ακαδημία των Allegri έχει διοργανώσει, συμμετάσχει και συντονίσει πληθώρα πολιτιστικών και καρναβαλικών εκδηλώσεων μεταξύ των οποίων:

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού
Το ΤΡΕΧΩ για την Καστρινή Αποκριά
Το Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού
Τη γιορτή της Τσικνοπέμπτης
Τον χορό των Ομάδων
Το Κυνήγι Παραλίας
Το pre event του Κυνηγιού Παραλίας
Μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις
Συμμετοχή σε φιλανθρωπικές δράσεις
Οργανωμένες ξεναγήσεις
Τουρνουά ποδοσφαίρου, μπάσκετ και paintball
Εκδρομές σε φαράγγια κλπ
Διαλέξεις με θέμα την έρευνα της Καστρινής Αποκριάς στα βάθη των αιώνων
Εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις με θεματικά αντικείμενα σχετικά με την Καστρινή Αποκριά, έκθεση καρναβαλικού καπέλου, μάσκας κ. ά.
Διάφορα αυτοσχέδια ή οργανωμένα γλέντια μέσα στις Απόκριες
Χορούς με αποκριάτικο πνεύμα στο πρόγραμμα της Καστρινής Αποκριάς
Ειδικά δρώμενα μουσικού ή θεατρικού χαρακτήρα στον δρόμο.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ακαδημίας των Allegri, που συγκροτήθηκε σε σώμα στις 22 Απριλίου 2019 έχει ως εξής:

Αγγελάκης Γιώργος, Πρόεδρος
Πέτρου Σπύρος, Αντιπρόεδρος
Κοντού Αναστασία, Γραμματέας
Παττακού Στέλλα, Ταμίας
Λαγουδάκης Μανώλης, Έφορος
Μεσσαριτάκη Ιωάννα, Αναπλ. Γραμματέας
Δρυμησκιανάκης Μανώλης, Αναπλ. Έφορος
Δελάκης Μιχάλης, Μέλος Ι
Παναγιωτάκη Κατερίνα, Μέλος ΙΙ.