7500 Κρητικόπουλα στο μικροσκόπιο των οδοντιάτρων της Περιφέρειας

  • Πέμπτη, 9 Μάιος 2019 09:47
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Περισσότερα από 7500 παιδιά σε ολόκληρη την Κρήτη έχει εξετάσει η Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα της Περιφέρειας Κρήτης τα τελευταία δύο χρόνια. Το σημαντικό αυτό στοιχείο δημοσιοποιήθηκε χθες το απόγευμα (Τετάρτη) στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου με θέμα τη «Στοματική Υγεία των παιδιών και  λειτουργία-προσφορά της Οδοντιατρικής Μονάδας της Περιφέρειας Κρήτης» στην οποία συμμετείχαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην εκδήλωση, που συντόνιζε ο  γιατρός- Προϊστάμενος Τμήματος Πρόληψης & Προαγωγής της Υγείας - Δημόσιας Υγιεινής Περιφέρειας Κρήτης Μανόλης Λουμπούνης, εισηγητές ήταν ο Γιάννης Σμπώκος Γραμματέας του Οδοντιατρικού Συλλόγου , και ο Νίκος Βαρούχας οδοντίατρος  της Μονάδας που παρουσίασαν ενδιαφέροντα στοιχεία για τη στοματική υγεία των παιδιών αλλά και οδηγίες σε θέματα που αφορούν στον τομέα της πρόληψης.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και υπεύθυνος της οδοντιατρικής μονάδας Γιώργος Πιτσούλης αναφέρθηκε στη λειτουργία, στα αποτελέσματα, και στις προοπτικές τις μονάδας τονίζοντας, ότι, «είχαμε δώσει λόγο τιμής ότι η μονάδα δε θα σταματήσει ποτέ να προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες της στα παιδιά της Κρήτης. Ευχαριστούμε δημόσια το επιστημονικό προσωπικό, την υπηρεσία της διεύθυνσης υγείας της Περιφέρειας για την υποστήριξη, αλλά και τους εκπαιδευτικούς που είναι αρωγοί στο σημαντικό αυτό έργο που επιτελείται και αφορά την στοματική υγεία των παιδιών μας».