Πώς να αποκτήσετε φυσικό όγκο στα μαλλιά

 

Πριν μερικά χρόνια η χτένα κρεπαρίσματος και το hairspray ήταν αναπόσπαστα κομμάτια της καθημερινής μας ρουτίνας ομορφιάς, προκειμένου -ειδικά εμείς που έχουμε λεπτή τρίχα- να δώσουμε όγκο στα μαλλιά μας. Η πρακτική αυτή ανήκει πια στο παρελθόν με τη φιλοσοφία less is more να είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Πλέον το πιο φυσικό look στα μαλλιά αποτελεί το it χτένισμα, έχοντας πάντα βέβαια προϋπόθεση τα υγιή μαλλιά και τις ενυδατωμένες άκρες. Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι η ρίζα θα πρέπει να είναι φλατ. Η φράση κλειδί που ψάχνουμε εδώ είναι «φυσικός όγκος».

Για να τον πετύχετε, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να χρησιμοποιήσετε προϊόντα για την ενδυνάμωση της τρίχας, όπως ένα καλό conditioner και μια ενυδατική μάσκα. Έτσι τα μαλλιά θα γίνουν πιο δυνατά και φυσικά πιο πυκνά. Έπειτα, σε στεγνή ρίζα προτείνω να απλώνετε προϊόντα σε μορφή πούδρας για ματ όψη, που θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τον όγκο και να ολοκληρώσετε το look με ένα ενυδατικό λαδάκι στις άκρες. Σε περίπτωση που τη 2η ή την 3η μέρα, μειωθεί αισθητά ο όγκος στις ρίζες σας, χρησιμοποιήστε ένα ξηρό σαμπουάν για να φρεσκάρετε και να τονώσετε τη φυσική τους κίνηση.

marieclaire.gr