Οι μύθοι γύρω από το στιλ - Μαθαίνουμε την τέχνη του και γινόμαστε ξεχωριστές

Στιλ σημαίνει όχι καινούρια ρούχα αλλά καινούρια εσύ.

Και με αυτό εννοούμε την δυνατότητα να εξελίσσεσαι και να γίνεσαι όλο και καλύτερη μέρα με την μέρα.

Κι αν το αισθάνεσαι πρέπει να μπορείς και να το εκφράσεις. Η αυτοπεποίθηση άλλωστε είναι ένα πολύ ελκυστικό στοιχείο της προσωπικότητας μας.

Ωστόσο κανείς δεν γεννήθηκε με στιλ. Το στιλ είναι μια τέχνη που διδάσκεται και αποκτάται με το πέρασμα του χρόνου, την βαθιά γνώση του εαυτού μας και φυσικά την εμπειρία. Η εξάσκηση είναι σημαντική.

Αποφασίσαμε λοιπόν να μελετήσουμε τις μεθόδους, τις ιδέες, τα τρικ και την έμπνευση για να πετύχουμε αυτήν την χρονιά το ασυναγώνιστο στιλ που θαυμάζουμε στα περιοδικά αλλά και τις άλλες γυναίκες που πραγματικά «το ‘χουν»!

Υπάρχουν όμως ορισμένοι μύθοι της μόδας και του στιλ που μας μπερδεύουν.

Ποιοι είναι αυτοί και τι πρέπει να πιστεύεις από αυτά που ακούς και τι όχι για να μάθεις σωστά την τέχνη του στιλ;

Μύθος #1

Είτε γεννιέσαι με στιλ είτε όχι

Το πιο σημαντικό πράγμα που κάνουν τα πιο ενημερωμένα και στιλάτα κορίτσια της μόδας είναι να οργανώνουν και να σχεδιάζουν τα σύνολα τους. Αυτό σημαίνει πως αφιερώνουν χρόνο, πειραματίζονται και δοκιμάζουν διαφορετικά πράγματα. Κάνουν δηλαδή εξάσκηση. Κι αν αποτύχουν δεν πειράζει. Την επόμενη φορά θα ξέρουν τι πρέπει να διορθώσουν.

Μύθος #2

Το στιλ δεν έχει να κάνει με τον σωματότυπο

υπάρχουν πολλοί τρόποι να ντυθείς και διαφορετικά πράγματα που ταιριάζουν στον καθένα. Το σώμα σας είναι η βάση σας. Να είστε ειλικρινείς με το τι σας κολακεύει και τι όχι. Χρώματα, γραμμές και prints είναι σημαντικό να φοριούνται σωστά και στο σωστό μέρος του σώματος σας.

Μύθος #3

Πρέπει να φοράς κάθε μέρα διαφορετικό look

Λάθος. Δεν είναι κακό να φοράς τα ίδια ρούχα και δεύτερη μέρα, εκτός αν έχει καύσωνα. Με μικρές διαφοροποιήσεις στα αξεσουάρ μπορείς να φορέσεις ξανά το ίδιο σύνολο και να είσαι κομψή αλλά και cool. Φόρεσε ένα άλλο ζευγάρι παπούτσια ή πανωφόρι και θα είναι σαν να φοράς διαφορετικό outfit.

Μύθος #4

Τα ωραία ρούχα κάνουν το ωραίο στιλ.

Άλλο ένα ψέμα. Τα ωραία ρούχα δεν αρκούν. Είναι πολλοί οι παράγοντες που μπορούν να καταστρέψουν μια καλή εμφάνιση ή να υπογραμμίσουν τις ατέλειες της, ακόμα και εξωτερικοί, όπως ο καιρός. Αυτά είναι τα τρία σημεία που πρέπει να προσέχετε όταν ντύνεστε.

1 Επιλέξτε ρούχα που ταιριάζουν.

2 Προετοιμαστείτε για τον καιρό.

3 Φορέστε μεγάλα πλεκτά και σουτιέν στο σωστό μέγεθος

Η εφαρμογή είναι τα πάντα. Αν ένα ρούχο δεν εφαρμόζει καλά, γίνεται ενοχλητικό και συχνά αντιαισθητικό. Κανείς δεν δείχνει κομψός μέσα σε ρούχα που δεν εφαρμόζουν καλά ή για οποιονδήποτε λόγο δεν αισθάνεται άνετα μέσα σε αυτά.

Μύθος #5

Χάνεις το προσωπικό σου στιλ όσο μεγαλώνεις

Υπάρχουν και σίγουρα θα γνωρίζεις και εσύ μία μεγαλύτερη γυναίκα με απαράμιλλο στιλ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που συνεχώς εμφανίζονται fashion bloggers και influencers άνω των 40 και 50. Οι γυναίκες αυτές μας εμπνέουν για το στιλ και την δυναμική του παρουσία στον χώρο της μόδας και ομορφιάς.

Μύθος #6

Δείχνεις ωραία όταν αγοράζεις καινούρια πράγματα.

Τα παλιά ρούχα και αυτά που αγαπάς είναι τα καλύτερα για να κάνεις practice. O καταναλωτισμός δεν κάνει κανέναν χαρούμενο ούτε πιο κομψό. Αγοράστε πιο λίγα αλλά πιο ποιοτικά κομμάτια που θα έχετε για χρόνια και δεν φεύγουν ποτέ από την μόδα.

bovary.gr