Βελούδινο ιαπωνικό cheesecake με τρία υλικά

  • Δευτέρα, 6 Μάιος 2019 17:55
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Έχουν περάσει περίπου πέντε χρόνια από την ημέρα που μία συνταγή ιαπωνικού cheesecake έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο. 

Το βίντεο που δείχνει τα βήματα (δεν είναι και πολλά) της συνταγής έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 11 εκατ. άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους έφτιαξαν τη συνταγή γράφοντας αργότερα διθυραμβικές κριτικές στα σχόλια. 
Το cheesecake σουφλέ, φουσκώνει υπέροχα, είναι αφράτο, έχει υπέροχο χρώμα και απίθανη γεύση. Η βελούδινη υφή του λιώνει στο στόμα, ενώ κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα κομμάτι.

Το πιο ωραίο είναι ότι το γλυκάκι δεν περιέχει αλεύρι, βούτυρο ή ζάχαρη. Παίρνει όλη τη γλύκα του από τη λευκή σοκολάτα και φουσκώνει φανταστικά με τα ασπράδια των αυγών. 
Γίνεται στο τσακ μπαμ και καταναλώνεται ακόμα πιο γρήγορα,

Τα υλικά του μόλις τρία: 

120 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
3 κρόκοι αυγών 
120 γραμμάρια τυρί κρέμα

Η εκτέλεσή του πάναπλη:

Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί. Διαχωρίζουμε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια και χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μια υπέροχη μαρέγκα. Ρίχνουμε το τυρί-κρέμα στην λευκή σοκολάτα που έχει λιώσει και κατόπιν προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών. Ανακατεύουμε καλά. 
Στη συνέχεια παίρνουμε το 1/3 της μαρέγκας και το ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε το επόμενο 1/3 και ανακατεύουμε πάλι απαλά με μια μαρίζ. Ολοκληρώνουμε ρίχνοντας στο μείγμα το τελευταίο 1/3 της μαρέγκας.
Βάλτε ελαιόλαδο σε χαρτί ψησίματος (φτιάξτε μόνες σας τη βάση και τα πλαϊνά) και τοποθετήστε το μέσα σε ένα μπολ. Βάλτε το μπολ σε ένα ταψάκι με νερό και βάλτε το στο φούρνο, στους 170 βαθμούς. Ψήστε το για 15 λεπτά και σβήστε τον φούρνο. Αφήστε το όμως μέσα σε αυτόν για ακόμη 15 λεπτά. 

bovary.gr