Φιλετάκια κοτόπουλου με μανιτάρια και υπέροχη σάλτσα

  • Σάββατο, 4 Μάιος 2019 08:15
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Μία φανταστική συνταγή, απλή, γρήγορη και πολύ πολύ νόστιμη.Φιλετάκια κοτόπουλου με μανιτάρια με υπέροχη σάλτσα . Συνοδεύστε το με ρύζι μπασμάτι και απολαύστε το !!!

Υλικά συνταγής

2 μεγάλα ή 3 μικρά/μέτρια στήθη κοτόπουλου κομμένα σε φιλετάκια 
αλάτι – πιπέρι
αλεύρι (για το αλεύρωμα του κοτόπουλου)
ελαιόλαδο
200 γρ. μανιτάρια σε φέτες ή μικρά “baby” ολόκληρα
2-3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετούλες
1/2 ποτηράκι του κρασιού ξύδι
1/2 ποτηράκι του κρασιού κρασί λευκό
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο (αυξομειώστε τη ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
2 κουτιά των 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης

Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε το στήθος σε φέτες 1,5-2 εκ. περίπου, τις αλατοπιπερώνετε και τις αλευρώνετε και από τις 2 πλευρές. Σε μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνετε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο, τινάζετε από το πολύ αλεύρι από τις φέτες κοτόπουλου και τις σοτάρετε για ½ λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τις βγάζετε από το τηγάνι και τις αφήνετε σε μεγάλο πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτετε τα σκόρδα και λίγο αλατοπίπερο και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για περίπου 1 λ επιπλέον.
Μεταφέρετε τα φιλετάκια κοτόπουλου στη κατσαρόλα, ανακινείτε τη κατσαρόλα, ή ανακατεύετε απαλά, και μόλις ζεσταθούν “σβήνετε” το φαγητό σας με το κρασί και το ξύδι. Το αφήνετε 1-2 λ να «αναπνεύσει»και στη συνέχεια πασπαλίζετε το μοσχοκάρυδο.
Ρίχνετε τόσο νερό όσο να σκεπάζει το φαγητό, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό σας, σε μέτρια φωτιά, για 25 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Μην το παραβράσετε και χάσει τους ζωμούς τους. 
Όταν είναι έτοιμο [*] ρίχνετε στη κατσαρόλα τη κρέμα γάλακτος, δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και διορθώνετε, αφήνετε μέχρι να πάρει βράση και αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά. Σερβίρετε το φαγητό με ρύζι basmatti και πασπαλίζετε με λίγο επιπλέον μοσχοκάρυδο.

[*]  Αν έχει μείνει πολύ νερό και η σάλτσα είναι αραιή, μπορείτε να τη πήξετε με λίγο corn flour ή αλεύρι το οποίο θα έχετε αραιώσει σε λίγη κρύα κρέμα γάλακτος πριν τη βάλετε στη κατσαρόλα.

sintayes.gr