Εκατοντάδες ποδηλάτες θα κατακλύσουν την Πεδιάδα - Ιστορία, παραδόσεις και περιβάλλον στο επίκεντρο

  • Παρασκευή, 3 Μάιος 2019 11:03
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Πραγματοποιείται για 9 συνεχή χρονιά ο ποδηλατικός γύρος Πεδιάδος την Κυριακή 5 Μαΐου και ώρα 10:30. Η Περιφέρεια Κρήτης συνδιοργανώνει και στηρίζει την εκδήλωση αυτή που σχετίζεται με την ιστορία, τις παραδόσεις και το περιβάλλον.

Πρόκειται για μια γιορτή οικογενειακή που αφορά μικρούς και μεγάλους. Δεν είναι αγώνας είναι βόλτα με μεγάλη συμμετοχή από 500 και πλέον ποδηλάτες και πολλούς θεατές.

«Είναι μια ξεχωριστή πρόταση γνωριμίας με τα χωριά μας και τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας, ευκαιρία να θαυμάσουμε τη φύση ανθισμένη, γεμάτη από αρώματα, χρησιμοποιώντας έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης έτσι, όπως έκαναν πριν πολλά χρόνια, μαθητές, εργαζόμενοι, ακόμη και ολόκληρες οικογένειες, που κινούνταν τότε στην εύφορη πεδιάδα με τα ποδήλατα τους. Στοχεύει στην ανάδειξη του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου κυκλοφορίας , φιλικού προς το περιβάλλον και ως ήπια μορφή άσκησης. Πέρα από αυτά αποδεικνύει ότι οι σύλλογοι μπορούν συλλογικά ενωτικά χωρίς ανταγωνισμούς και να παράγουν έργ.», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αποστόλων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ενεργών Πολιτών Σαμπά, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζωφόρων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βόνης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλατά και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θραψανού και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μινώα.

Το πρόγραμμα

Η Εκκίνηση θα δοθεί στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου του Χωριού Αποστόλων Πεδιάδας.

Με δωρεάν συμμετοχή οι ποδηλάτες θα ακολουθήσουν τη διαδρομή που περνάει διαδοχικά από χωριά της Πεδιάδας, Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά, Θραψανού με τερματισμό στη λίμνη Λιβάδες, ένα πανέμορφο μέρος.

Σε όλα τα χωριά τους υποδέχονται με ενθουσιασμό, προσφέρονται νερά και στη Βόνη στο μέσο περίπου της διαδρομής γίνεται στάση μισής ώρας για ξεκούραση και κέρασμα από όλους τους συλλόγους

Στο σημείο του τερματισμού θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα και θα υπάρχουν κεράσματα.

Οι συμμετέχοντες αναμένεται να ξεπεράσουν τα 500 άτομα. Η απόσταση που θα διανυθεί είναι 19 χιλιόμετρα σε ασφαλτωμένο δρόμο, πολύ μικρά τμήματα χωματόδρομου καλής βατότητας και η διάρκεια του ποδηλατικού γύρου αναμένεται να είναι περίπου τρείς ώρες, με ώρα έναρξης την 10:30 π.μ. και ώρα λήξης την 13:30 μ.μ.

Αφηστε καποιο σχολιο