Αιθέρια έλαια: Περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας φυσικά - Ποιες είναι οι ευεργετικές τους ιδιότητες

Τα αιθέρια έλαια μπορούν να συμβάλλουν στην ανακούφιση από τις ενοχλητικές φλεγμονές, χάρη στις ευεργετικές τους ιδιότητες. Πώς θα επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς; Συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο δημοφιλή, που είναι γνωστά για τα μοναδικά οφέλη που προσφέρουν. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να περιποιηθείτε το πρόσωπο και το σώμα σας φυσικά, αντιμετωπίζοντας φλεγμονές και ερεθισμούς της επιδερμίδας.

Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε πολύ μικρές ποσότητες και να αποφεύγετε την επαφή με τα μάτια. Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να μην τα χρησιμοποιείτε αδιάλυτα στην επιδερμίδα σας. Τέλος, καλό θα ήταν πριν επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει να διαπιστώσετε αν έχετε αλλεργίες, ενώ αν είστε έγκυος ή θηλάζετε πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας πριν την χρήση τους.

Έλαιο θυμάρι

Έχει αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά αντισηπτικά και θεραπευτικά του αναπνευστικού συστήματος, καθώς βοηθάει στην αντιμετώπιση του βήχα και του πονόλαιμου.

Έλαιο τριαντάφυλλο 

Πέρα από την υπέροχη μυρωδιά του, μπορεί να καταπραΰνει την επιδερμίδα, επιδιορθώνοντας τα κατεστραμμένα αγγεία του δέρματος και συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της ερυθρότητας και της φλεγμονής. Διαθέτει συστατικά που μπορούν να περιορίσουν την ανάπτυξη και την εξάπλωση βακτηρίων και μικροβίων, τονώνοντας ακόμα και το πιο ξηρό δέρμα.

Έλαιο περγαμόντο

Το περγαμόντο είναι γνωστό για τις καταπραϋντικές ιδιότητές του και να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό για να δημιουργήσετε ένα καταπραϋντικό λάδι μασάζ, καθώς τονώνει τον οργανισμό και βοηθά στη καταπολέμηση της σωματικής έντασης. Θα σας βοηθήσει να αποβάλλετε το στρες και το άγχος, ενισχύοντας τη διάθεσή σας.

Έλαιο τζίντζερ

Το τζίντζερ ή αλλιώς πιπερόριζα έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της φλεγμονής σε περιπτώσεις αρθρίτιδας και να προσφέρει ανακούφιση από ρευματικούς πόνους και μυϊκούς πόνους.

Έλαιο πατσουλί

Το συγκεκριμένο έλαιο είναι ιδανικό για να μειώσετε το κοκκίνισμα τους ερεθισμούς στην επιδερμίδα σας χάρη στις καταπραϋντικές του ιδιότητες, ενώ παράλληλα προσφέρει ενυδάτωση.

Έλαιο κουρκουμά

Είναι ιδανικό για να μειώσετε το κοκκίνισμα και τη φλεγμονή καθώς περιέχει κουρκουμίνη, η οποία φημίζεται για την αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική της δράση. Προσφέρει ανακούφιση στο δέρμα σας, χαρίζοντας απαλότητα.

Πηγή: wellandgood.com