4 σημεία που πρέπει να προσέχεις για μια υγιή, καθαρή επιδερμίδα

Μήπως κάνεις κάτι λάθος στην περιποίηση του προσώπου σου;

Όσο κι αν αγαπάμε την ομορφιά και την περιποίηση του δέρματος μας, είναι αρκετά συνηθισμένο να κάνουμε λάθη στην καθημερινή μας ρουτίνα. 

Παρακάτω, θα βρεις τα τέσσερα συχνότερα λάθη που κάνουν οι γυναίκες σε ό,τι αφορά την περιποίηση του προσώπου τους, σύμφωνα με τους ειδικούς. 

1. Χρησιμοποιείς πολλά προϊόντα ταυτόχρονα
Πρόκειται για το χρυσό κανόνα των beauty editors. Μπορεί να σου αρέσει να αγοράζεις και να δοκιμάζεις νέα προϊόντα ταυτόχρονα, αλλά αν συνεχώς αλλάζεις αυτά που χρησιμοποιείς, πώς μπορείς να ξέρεις τι πραγματικά δουλεύει για σένα (ή τι δε δουλεύει;). Αν είσαι αρχάρια στον τομέα της περιποίησης, μπορείς να ξεκινήσεις με ένα καθαριστικό και μια ενυδατική κρέμα. Εφάρμοσε τα με συνέπεια για μια εβδομάδα. Στη συνέχεια άρχισε να εξαρμόζεις και toner, και δες τι λειτουργεί καλύτερα για σένα. 

2. Είσαι επιθετική προς την επιδερμίδα σου
Άλλο ο καθαρισμός και άλλο η απολέπιση. Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείς scrub στο δέρμα σου δύο φορές τη μέρα ή να είσαι πολύ επιθετική. Η «επιθετικότητα» είναι κάτι συνηθισμένο στις γυναίκες με προβληματικό δέρμα, καθώς όσες αντιμετωπίζουν προβλήματα με σπυράκια μερικές φορές θεωρούν πως όσο πιο καθαρό είναι το δέρμα τους τόσο το καλύτερο. Ωστόσο, το υπερβολικό πλύσιμο μπορεί να ερεθίσει το δέρμα και στην πραγματικότητα να επιδεινώσει την ακμή.

3. Ένα σπυράκι δε φέρνει την ακμή (ή αλλιώς, μάθε τον τύπο της επιδερμίδας σου)
Κατά καιρούς, όλοι ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα ενοχλητικά σπυράκια, και ευχόμαστε να μην εμφανίζονταν ποτέ. Παρ'όλα αυτά, το ότι βγάζεις μερικά σπυράκια μία στο τόσο δε σημαίνει ότι πρέπει να τρέξεις να αγοράσεις βαριά καθαριστικά, ακριβές θεραπείες και προϊόντα που δεν είναι κατάλληλα για εσένα. Η υπερβολική περιποίηση της επιδερμίδας στην πραγματικότητα μπορεί να σου προκαλέσει ακόμα περισσότερα προβλήματα, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να κατανοήσεις και να σεβαστείς τον τύπο της επιδερμίδαςσου και να χρησιμοποιείς προϊόντα κατάλληλα για εσένα. 

4. Παραμελείς το δερματολόγο
Μπορεί κάθε μήνα να λανσάρονται προϊόντα από επώνυμες και ακριβές μάρκες που υπόσχονται ότι μπορούν να λύσουν οριστικά τα προβλήματα της επιδερμίδας σου, αλλά είναι σημαντικό να θυμάσαι πως σε ένα μεγάλο κομμάτι όλα αποτελούν μέρος marketing και προσπάθειας πωλήσεων. Για προβλήματα του δέρματος σου που επιμένουν για καιρό, είναι σημαντικό να επισκεφθείς και να συμβουλευτείς τον/την δερματολόγο σου.